Maakuntamarssi sai jatkoa

Kirsi Nelimarkka, Laura Kantonen ja Sami Kantonen kiersivät Sääksjärven sunnuntaina pyöräillen ja jalkaisin.
Kirsi Nelimarkka, Laura Kantonen ja Sami Kantonen kiersivät Sääksjärven sunnuntaina pyöräillen ja jalkaisin.

Julkaistu:

Kategoria:

,

–Viime vuonna, kun maakuntamarssi käveltiin ensimmäisen kerran, osallistujia oli hieman enemmän, vaikka sää oli kehnompi, totesi Vimpeli-seuran puheenjohtaja Jari Takala.

ALAJÄRVEN Luoma-aholla asuvan Kirsi Nelimarkan houkutteli maakuntamarssille mukaan ystävä.

–Lähdin, kun oli hyvä sääkin. Mukava, että tällaisia tapahtumia järjestetään, näihin on helppo tulla mukaan. Mies ja tytärkin lähtivät mukaan ja pyöräilivät kaksi kertaa järven ympäri. Laura osallistui sitten ihan ex tempore lasten Kevätkirmaisuun.

Reitti oli Nelimarkan mukaan kiva ja tie oli hyvässä kunnossa.

–Voisin osallistua toisenkin kerran.

Hän käy mielellään erilaisissa liikunta- ja retkeilytapahtumissa, mutta kilpailut eivät saa häntä liikkeelle.

Mainos

–Meillä on Luoma-aholla järjestetty Ojajärven kierrosta, se on kiva tapahtuma, patikkatapahtumissa olen käynyt Arpaisilla ja Paalijärvellä. Hiihtotapahtumissa on tullut käytyä muun muassa Perhossa Haanenhiihdossa ja Purmojärven laturetkellä, mikä oli tosi kiva tapahtuma hienossa reitistössä. Talvisin olen hyödyntänyt paljon Vatpakan hiihtolatuja, ne on pidetty tosi hyvässä kunnossa.

TOIVEISSA on, että Vimpelissä voitaisiin marssia toisenkin kerran vielä tänä keväänä.

–Viime vuonna hävisimme aivan promillella, kertoi Juhani Mattila Vimpeli-seurasta.

Kaikki marssille osallistuneet saivat pinssin sekä marssikortin, johon tiedot merkittiin samalla tavoin kuin alkuperäisellä Suomi–Ruotsi maaottelumarssilla 1941. Järviseudun Sanomat sponsoroi pinssit tapahtumaan osallistuville.

Maakuntamarssin tavoitteena on lisätä sotavuosien perinnetietoutta sekä järjestöjen välistä yhteistyötä ja tunnettavuutta sekä kiinnittää huomiota kunnosta ja terveydestä huolehtimiseen. Lakeuden maakuntamarssi järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Siihen osallistui yli 1300 marssijaa 12 kunnassa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.