Uusi taksiyritys JP-taksi on aloittanut toiminnan Järviseudulla

Pia ja Jarmo Pahkakangas ovat aloittaneet taksipalvelujen tarjoamisen.

EVIJÄRVELÄISET Pia ja Jarmo Pahkakangas ovat aloittaneet taksipalvelujen tarjoamisen.

He ajavat Kela-kyytejä sekä Etelä-Pohjanmaan että Pohjanmaan alueella. Palvelun tarjoaminen myös ruotsinkieliselle Pohjanmaan alueelle oli luonteva valinta, koska Pia on sieltä kotoisin ja on täysin kaksikielinen.

Pia on koulutukseltaan terveydenhoitaja sekä sairaanhoitaja. Hän on työskennellyt hoitoalalla 25 vuoden ajan.

–Uskon, että ammattitaustastani on hyötyä tässä uudessa työssäni. Taksimatka on sosiaalinen tilanne. Asiakkaalla voi joskus olla tarve keskustella kokemuksistaan sairaanhoidossa sekä terveydentilastaan, kun ollaan matkalla keskussairaalaan tai muuhun hoitopaikkaan. Taustastani johtuen tämänkinkaltainen luottamuksellinen keskustelu on minulle luontevaa, pohtii Pia. Ajaminenkin on tuttua, sillä pitkien työmatkojen takia kilometrejä on vuosien saatossa kertynyt hyvin paljon.

JP-taksia ajaa pääsääntöisesti Pia, sillä Jarmo toimii maanrakennus- ja kuljetusyrittäjänä. Urakointikohteet sijaitsevat ympäri Suomea, mutta hiljaisimpina aikoina taksiajoillekin riittää aikaa.

–Urakointihommien vastapainoksi on mukavaa, kun on sellainenkin työ, jossa pääsee illaksi omaan kotiin. Asiakaspalvelukin ratin takana on tuttua, kun aikanaan aloitin oman yritystoiminnan, ajoin sen ohessa Järviseudun Linjojen tilausmatkoja, kertoo Jarmo.

JP-taksin ajoneuvona on farmarimallinen henkilöauto. Sillä voi kuljettaa myös asiakkaita, joilla on taitettava pyörätuoli liikkumisen apuna.

–Kuljettaja opastaa ja avustaa aina apua tarvitsevia asiakkaita perille asti, niin sairaalassa kuin muissakin paikoissa, Pia muistuttaa.

Kela-välityspalveluun soitettaessa asiakkaalla on mahdollisuus toivoa matkalleen haluamaansa taksia ja kuljettajaa, vaikkapa juuri JP-taksia. Muissa kyydeissä saa soittaa suoraan JP-taksin numeroon.

Tiina Kiviaho

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.