Tekninen johtaja hakuun Vimpelissä

Vimpelin teknisessä toimessa on riittänyt viime vuosina haasteita. Tekninen johtaja Ville Karjalainen (vas.) oli vastuussa muun muassa Intervallin saneerauksesta ja laajennuksesta. Kuvassa myös Teemu Kataja ja Seppo Hernesniemi.
VIMPELIN kunnanhallitus hyväksyi teknisen johtajan irtisanoutumisen kokouksessaan 4. huhtikuuta ja päätti julistaa teknisen johtajan viran haettavaksi. Tekninen johtaja Ville Karjalainen on 31.3.2022 lähettämällään kirjeellä irtisanoutunut teknisen johtajan virasta siten, että viimeinen virassaolopäivä on 31.5.2022.

Ville Karjalainen kiitti valtuutettuja maanantaina vajaasta viidestä vuodesta, jotka on työskennellyt Vimpelissä. Hän halusi taustoittaa eroonsa johtaneita syitä.

–Viime vuosina teknistä toimea kohtaan on kohdistettu paljon paineita ja vaatimuksia, mikä on monella tavalla rasittanut työntekoa. Olen ollut moneen tahoon yhteydessä, että työhyvinvointiin puututtaisiin, se on nyt myös teemana kunnan talousarviossa. Tasa-arvoinen kohtelu on itselleni tärkeää, mutta työt eivät ole jakaantuneet tasaisesti, vaan osa henkilöstöstä kuormittuu aika paljon.

Hän totesi kohdanneensa viime aikoina paljon painostusta ja maalittamista asioiden käsittelyssä ja niiden eteenpäin viemisessä ja joutuneensa todistelemaan omia puheitaan lautakunnalle. Myös asioiden käsittely teknisestä lautakunnasta eteenpäin ja tehdyt päätökset ovat olleet toisinaan sellaisia, joita hän ei koe voivansa allekirjoittaa. 

KUNNANHALLITUS päätti julistaa teknisen johtajan viran haettavaksi ja valtuutti viranhaltijat jatkovalmistelemaan teknisen johtajan virantäyttöön liittyviä järjestelyjä.

Vimpelissä tekninen johtaja vastaa toimialajohtajana teknisestä toimesta sekä kehittää toimintaa kunnanhallituksen, kunnanjohtajan ja lautakunnan alaisuudessa. Tekninen johtaja hoitaa rakennustarkastajan tehtävät sekä on Vimpelin Vuokra-asunnot Oy:n tekninen isännöitsijä. Tekninen johtaja vastaa talousarvion investointikohteiden suunnittelusta, toteutuksesta ja valvonnasta yhdessä kunnanmestarin kanssa). Tekninen johtaja toimii esittelijänä teknisessä lautakunnassa.

Viran menestyksekäs hoitaminen edellyttää soveltuvaa teknisen alan ylempää korkeakoulututkintoa (rakennus-, maanmittaus- tai arkkitehti) tai vähintään AMK- tai opistotasoista vastaavaa tekniikan alan insinöörikoulutusta.

Lisäksi MRA 4 §:n mukaan rakennustarkastajalla tulee olla tehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto ja hänellä tulee olla riittävä kokemus rakennussuunnitteluun ja rakennustyön suoritukseen liittyvistä tehtävistä. Lisäksi kokemuksen kunnallishallinnon ja kunnallisen teknisen toimialan tuntemuksesta sekä esimies- ja johtamiskokemus katsotaan eduksi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.