Vedon kausi päättyi pieniin marginaaleihin

Vimpelin Vedolla oli tarjolla jatkopaikka tasaisessa puolivälieräsarjassa HBA-Märskyä vastaan. Kokonaisuutena kausi jäi kuitenkin plussan puolelle. Kuvassa Juhani Rauhala, Minttu Isoranta, Jukka-Pekka Kujala ja Pihla Jaatinen.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vedon kausi päättyi haikeisiin tunnelmiin.

–Helsingissä pelattiin äärimmäisen tiukka ottelu, joka oli pari kertaa meille katkolla. Tänään taisteltiin ihan hyvin. Meillä oli ainekset voittaa tämä peli, jokainen pelaaja varmasti antoi kaikkensa joukkueelle. Hyvin pienellä marginaalilla hävittiin, totesi valmentaja Jukka-Pekka Kujala.

Hän piti päättynyttä kautta hyvänä ottaen huomioon resurssit ja joukkueen kohtaamat ongelmat.

–Kokonaiskuva on plusmerkkinen, jos olemme runkosarjassa viidentenä. Jouluun saakka oltiin sarjan kärkisijoilla. Ei saatu parasta irti vuodenvaihteen jälkeen, mutta paransimme peliä viime viikkoina.

HBA jatkoi neljän parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa historiansa aikana.

ENSIMMÄISESSÄ erässä Vedon pienet virheet söivät tilanteita, toinen oli paremman näköistä peliä. Puoliajalle mentiin lukemissa 34–36. Kolmannessa erässä HBA onnistui useissa yrityksissään, kun Vedon heitot kolisivat rautoihin. Päätöserään Veto lähti kahdeksan pisteen takamatkalta, mutta polttoaine ei riittänyt ajamaan eroa enää kiinni, pohdiskeli JP Kujala. –Ehkä HBA oli pikkuisen parempi viimeistelyssä ja puolustuksessa.

Peli oli fyysistä ja vauhtia otettiin kentän pinnasta useaan otteeseen. Veto sai 27 ja HBA 28 vapaaheittoa.

HBA jaksoi pyörittää loppuun asti, kun taas Vedon osalta loppua kohti puhti hyytyi. Shaylen Burnettin virhetili täyttyminen vaikutti niin ikään pelin kulkuun.

HBA:n korin alla oli ahdasta ja vieraat onnistuivat puolustamaan etenkin Vedon ulkomaalaispelaajia, mikä vaikutti osaltaan lopputulokseen: Kym Royster teki 10, Shaylen Burnett 8 ja Anastasija Podunavac yhden pisteen. Vastaavasti Anni Kujala teki 24 pistettä ja Riikka Kujala 15, mikä oli yli puolet koko joukkueen saldosta. Minttu Isoranta upotti kaksi kolmosta. Kahden pisteen heittoja upposi Vedolta vain kahdeksan, jolloin kakkosten heittoprosentiksi jäi 26. HBA:n pisteet jakautuivat tasaisemmin.

–Menetyksiä oli 25; osa oli itse aiheutettuja, osa vastustajan paremmuutta, Kujala sanoi.

Anni Kujala palkittiin Vedon parhaana.

–Kova taistelu, kaikki mitä meillä oli tänään annettavaa, laitettiin peliin. Hävittiin kaksinkamppailuja enemmän kuin vastustaja, hän kertoi ottelun jälkeen.

Play off-peleissä on oma tunnelmansa, mikä heijastuu pelityyliin. Vielä tätäkin ottelua tapahtumarikkaampana hän piti ottelusarjan edellistä peliä Helsingissä.

–Siellä meillä oli jonkinlaista epäonnea, tilanteet kääntyivät vastustajalle ihmeen kaupalla, se oli todella erikoinen ottelu.

Vaikka tappio harmitti, Kujala totesi, että realiteetit huomioon ottaen kauden tulos oli hyvä.

–Se ei jäänyt kiinni joukkueen taistelutahdosta. Minttu ja Pihla pelasivat hyvän kauden ja ulkomaalaispelaajat antoivat ison panoksen. Aivan parasta ei saatu nyt irti, eikä täyttä potentiaalia hyödynnettyä.

Riikka Kujala pohdiskeli, että nyt Vedolla olisi ollut todelliset mahdollisuudet jatkopaikkaan, mikä tekee tappiosta hieman kirvelevämmän.

–Tämä oli hyvä kausi, paras hetkiin. Kyllä tätä voi myöhemmin tarkastella tyytyväisenä, vaikka omalle kohdalle sattuikin nyt nilkkavamma ja sairastelua, jotka toivat takapakkia hyvin alkaneeseen kauteen. Nyt pystyimme kuitenkin nostamaan tasoa ja tuntuu, että olisi ollut vielä annettavaa. Tällä porukalla oli kiva pelata; pelasimme hyvin yhteen.

Sekä Anni että Riikka Kujala aikovat jatkaa ensi kaudelle.

–Olen 28-vuotias, ja huomaan, että melko harva tämän ikäinen enää jatkaa pääsarjatasolla. On taloudellisia syitä ja muita. Itse olen viime kausina pystynyt parantamaan peliä, koen, että lajin eteen tehty työ on vienyt oikeaan suuntaan ja olen pystynyt käyttämään vahvuuksiani, mikä motivoi jatkamaan, Anni Kujala kertoi.

PETTYNYT fiilis, nyt voitto ja jatkoon meno olisi ollut niin sanotusti omissa käsissä, pohdiskelivat Minttu Isoranta ja Pihla Jaatinen.

Nuorten kausi jatkuu Äänekosken Huiman 19-vuotiaiden ykkösdivisioonajoukkueen matkassa. Tavoitteena on toukokuussa pelattava Final Four.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.