Reserviupseerikoulun perinnepäivä

Kuva:Maavoimat

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta järjestetään Vimpelin yhteiskoulun auditoriossa kello 18:30 mielenkiintoinen ja maanpuolustushenkinen tilaisuus. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla Reserviupseerikoulun johtajaa eversti Vesa Helmistä, joka kertoo Reserviupseerikoulusta tänään, esitelmän muodossa. Mukana tuossa tilaisuudessa on myös prikaatinkenraali evp. Mauri Koskela Lappajärveltä. Tilaisuudessa on mahdollista myös keskustella maanpuolustuksesta yleisellä tasolla, tuo aihe on hyvinkin ajankohtainen näinä aikoina.

Tavoitimme kenraali Mauri Koskelan kotoaan ja kyselimme kuulumisia.

–Hyvällä mielellä mennään, meillä on Järviseudulla aina ollut maanpuolustushenkeä, joilla on pitkät perinteet. Vimpelin Sotakoulu, josta muodostui Reserviupseerikoulu ja Ratsukoulu Lappajärvellä. Tuosta Lappajärven Ratsukoulusta muodostui Uudenmaan Rakuunarykmentti. Tuo joukko-osasto oli ensimmäinen itsenäisen Suomen sotaväenluetteloon merkitty joukko-osasto, Koskela kertaa historiaa.

Oma kiinnekohta Koskelalla reserviupseerikouluun on ammattinsa puolesta vuosilta 1985–87, kun hän oli vajaa kolme vuotta sissikomppanian tiedustelulinjan johtajana.

Uudenmaan Rakuunoiden perinteitä vaalitaan maasotakoulussa, johon myös RUK kuuluu.  

Perinnepäivä huipentuu 31. maaliskuuta seppeleen laskuun Sotakoulun muistomerkille aamulla 9:00.  

Kuva: Maavoimat

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.