Veto kohtaa HBA:N – luvassa vauhdikasta play off-viihdettä

Veto kohtasi ylemmän jatkosarjan viimeisessä ottelussa PeKan. Riikka Kujala vei palloa ohi Roosa Lehtorannan.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Mirka Dettmanin suojateilla on ennen ylemmän jatkosarjan viimeistä, keskiviikkona 23. maaliskuuta Kouvottaria vastaan pelattavaa peliään alla neljän tappion putki. Sitä ennen se otti Vedosta kotonaan isonumeroisen voiton. Runkosarjassa joukkueiden väliset voitot menivät tasan.

Odotettavissa on vauhdikasta peliä, tiukkaa kamppailua pallosta ja nopeita siirtymähyökkäyksiä.

–Varmasti ennen sitä pidettävissä treeneissä lähdetään hakemaan pudotuspeleihin kovaa tsemppiä, arvelivat Pihla Jaatinen ja Minttu Isoranta lauantain ottelun jälkeen.

–Viime HBA-pelistä jäi tunne, että pärjäämme heille, se oli kovaa vääntöä, Jaatinen totesi. –HBA tulee taatusti aggressiivisesti päälle, siihen pitää varautua. Samoin nopeisiin transitionhyökkäyksiin.

–Kyllä, ja pelata täydet 40 minuuttia pelisuunnitelmaa noudattaen, Isoranta sanoi.

Kaksikon mukaan harjoituksissa perehdyttäneen ennen kaikkea puolustuksen vahvistamiseen.

–Hyökkäyspäässä pallon liikuttaminen ja vapaiden syöttö- ja heittopaikkojen löytäminen ovat avainasemassa.

–HBA:n pelitapa on aivan päinvastainen kuin meillä. Se on ollut tällä kaudella haaste, mutta vastaamme siihen pitämällä palloa, määrittelemällä tempoja ja hidastamalla peliä, pohti Jaatinen.

Mainos

Isoranta ja Jaatinen ovat saaneet runsaasti peliaikaa ylemmässä jatkosarjassa.

–Kyllä se on tuonut itseluottamusta ja varmuutta.

VETO pelasi ylemmän jatkosarjan kolme viimeistä otteluaan viikon sisään. Keskiviikkona HBA kaatui tiukan väännön jälkeen Helsingissä luvuin 88–90. Lauantain kotiottelussa sarjakärki PeKa oli vahvempi pistein 73–92.

HBA-peliä käytiin tasaisissa merkeissä läpi 40-minuuttisen. Kym Royster ja levypallot olivat isossa roolissa siinä, että voitto saatiin kammettua Vimpeliin. Royster teki 24 pistettä ja otti 13 levypalloa. HBA teki 23 pistettä vastustajan menetyksistä, joten tähän valmentaja JP Kujala hakee varmasti edelleen lääkkeitä jatkopelejä ajatellen.

Jaatiselle kirjattiin viisi pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä, Isorannalle 8/3/2, Riikka Kujalalla 7/4/4, Anastasija Podunavacille 22/5/4, Anni Kujalalle 13/2/6 ja Shaylen Burnettille 11/8/7.

PEKA puolestaan heitti kolmoset 46-prosenttisesti ja pyöritti peliä rutinoituneesti läpi ottelun. PeKan Naomi Davenport ja Zykera Rice olivat vahvoja korinaluspelissä. Royster totesi Vedon puolustuksen horjuneen pelin toisessa ja kolmannessa erässä; heittopäiväkään ei ollut kovin hyvä. Pallo pysyi kuitenkin hallussa aikaisempia pelejä paremmin, iloitsi JP Kujala, samoin levypallotilaston voitto jäi kotijoukkueelle.

–Energiat alkoivat käydä vähiin. Viimeinen kymppi oli meiltä ihan hyvä, siinä saatiin vähän kasvoja pestyä.

Vedon tilastot lauantaina: Inka Åkerlund 0/1, Pihla Jaatinen 2/1/2, Minttu Isoranta 3/4/2, Riikka Kujala 7/3/2, Anastasija Podunavac 13/6, Kym Royster 27/9, Anni Kujala 3/1/2, Shaylen Burnett 18/10/5. Vedon kasvatti Lotta Vehka-aho ahkeroi kentällä 14:32 ja paitsi puolusti aktiivisesti, viimeisteli tehot 8/1/1.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.