Syksy koetteli CLT-tuotantoa

Alajärven kaupunginhallituksen päätöksiä 21. maaliskuuta pidetystä kokouksesta.

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus myönsi 21. maaliskuuta Hoisko CLT Oy:lle lyhennysvapaata kaupungin kanssa solmitusta lunastussopimuksesta 1.12.2021–30.6.2022. Tältä ajalta maksamatta jäävä pääoma korkoineen maksetaan vuosina 2024–2026. Viime vuoden loppupuoliskolla tapahtunut sahatavaran hinnan kaksinkertaistuminen vei yli odotusten käynnistyneen alkuvuoden jälkeen Hoisko CLT:n tilikauden tuloksen tappiolliseksi. 

ALAJÄRVI hallinnoi Ukonmäki–Länsikylä ulkoilureitti -hankkeen, mikäli sen rahoitus toteutuu. Toteutuessaan reitti yhdistäisi Alajärven keskustan kuntoradan Kuuden tähden reitistöön. Hankkeesta jätetään rahoitushakemus Aisaparille. Sen kustannusarvio on 27 776 euroa.

KAUPUNGINHALLITUS myönsi yleishallinnon avustuksia seuraavasti: Lehtimäen Opistolle Vapaa-ajan toimintojen tukemiseen (uimahalli, kuntosali ja ratsastuskoulu) 10 000 euroa, Järvipohjanmaan Seniorit ry:lle ikäihmisten terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin lisäämiseen 600, Suomenselän kalatalousalueelle toiminnan tukemiseen 750 euroa, Nelimartoille kotien ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseen 200 euroa, Alajärven Syöpäosastolle syöpäpotilaiden tukemiseen 600, Alajärven kalastuskunnalle järven kunnossapitoon 2000 ja Seinäjoen Sotilaspiiri Kilta ry:lle muistomerkin hankintaan Itikanmäelle 300 euroa.

Kaupungilla on tälle vuodelle yhteistyösopimukset Antti Ihamäen, Ville Hautamäen, Alajärven Ankkureiden, JPK:n ja Mikko Paavolan kanssa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.