Alapään nuorisoseuralla poltetaan lauantaina kevätvalkea

Sopulan ja nuorisoseuran poppoot järjestävät yhteisvoimin kevätvalkeatapahtuman Alapään nuorisoseuralla lauantaina. Kuvassa vasemmalta alkaen Sopulan Heikki Vainionpää ja Jorma Lehto sekä nuorisoseuran Raija Perkkalainen ja Mauno Puotinen. Taustalla valkean paikka.

Julkaistu:

Kategoria:

,

ALAPÄÄN nuorisoseuran kentällä Evijärven Vasikka-aholla sytytetään kevätvalkea tulevana lauantaina, 26. maaliskuuta. Kyse on käytännössä pääsiäiskokosta, mutta se päätettiin polttaa turvallisesti jo nyt, kun maassa on vielä lunta.

Valkea syttyy kello 18.30. Tapahtuman ohjelmassa on lisäksi pienimuotoinen hiihtokilpailu lapsille. Se alkaa kello 18.

Niin lapset kuin aikuisetkin voivat halutessaan tulla paikalle trulliksi pukeutuneena. Tuomaristo palkitsee parhaat asut, ja loputkin saavat pienen huomionosoituksen.

Saluuna A-oikeuksineen on auki tapahtuman ajan. Nuorisoseuralla myynnissä on myös kahvia, pullaa ja makkaraa.

Pääsymaksuttoman tapahtuman järjestävät yhteisvoimin kylätalo Sopulan ja Alapään nuorisoseuran väki.

60- JA 70-LUVUILLA Vasikka-aholla poltettiin joka kevät iso pääsiäiskokko. Tämänvuotisen tapahtuman taustalla on halu elvyttää tätä perinnettä.

–Se oli aikanaan iso juttu. Kokkoa kerättiin viikkoja, ja sytyttämisiltana kylän tienvarsien molemmin puolin oli kilometrien mittaiset jonot autoja, Heikki Vainionpää Sopulalta muistelee. –Kokkohomma hiipui, kun kettutarhoja tuli joka puolelle niin, että savu olisi aiheuttanut ongelmia.

Myös takavuosina tapahtuman yhteydessä oli tapana järjestää hiihtokisat.

–Suosituimmassa tapahtumassa vetonaulana oli olympialaisista pronssimitalin tuonut Hannu Taipale. Väkeä oli silloisen puheenjohtajan mukaan toista tuhatta, Raija Perkkalainen nuorisoseuralta kertoo.

Kylää herätellään henkiin

KYLÄÄ ja nuorisoseuraa halutaan pitkän koronatauon jälkeen herättää henkiin. Viime lauantaina nuorisoseuralla järjestettiin pitkästä, pitkästä aikaa tanssit, ja lankalauantaina 16. huhtikuuta lauletaan karaokea.

–Kylä yrittää elää vielä, ja järjestöjen yhteistyö on osoitus siitä. Emme haluaisi luovuttaa, vaikka koulu menikin, lisää Sopulaa edustava Jorma Lehto.

–Uskomme, että korona rupeaa olemaan voiton puolella, Heikki Vainionpää sanoo.

VASIKKA-AHOLLA on tavallisesti laskiaisena muistettu kylään edellisvuonna syntyneitä lapsia ja heidän perheitään. Pandemian takia tämä tapahtuma siirtyi jälleen myöhempään ajankohtaan.

Vaikka tapahtuma on jäänyt väliin jo useamman kerran, lapsiperheitä ei ole unohdettu, Raija Perkkalainen vakuuttaa.

–Se vaatii jo vähän isomman kakun, mutta kaikki kyllä huomioidaan, Jorma Lehto lisää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.