LuontoOn-hanke toteuttaa pitkään toivotun ja odotetun Pöllöillan Alajärvellä

Oletko kuullut pöllön huhuilua kuulaassa kevättalven illassa? Haluaisitko kuulla pöllöistä lisää? Alajärven 4H-yhdistyksen LuontoOn-hanke toteuttaa Pöllöillan Jamin laavulla torstaina 31. maaliskuuta kello 19-20.30. Iltaa voidaan jatkaa pidempäänkin, jos ja kun puhetta pöllöistä riittää, kertoo LuontoOn-hankkeen vetäjä Mari Kaunisto.

Pöllöillan asiantuntijana toimii pitkän linjan lintuharrastaja ja virallinen lintujen rengastaja Niko Mäkelä. Alajärveläinen Mäkelä on  aktiivisesti mukana Suomenselän lintutieteellisen yhdistyksen ja ympäristöyhdistys Kotikonnun toiminnassa. Illan aikana kuullaa pöllöistä ja niiden elintavoista sekä pöllöjen ja muiden lintujen rengastamisesta.

´-Tällaista pöllöiltaa, jossa olisi mahdollisuus kuulla pöllöjen huhuilua, on minulta kysytty useampaan kertaan. Haasteena pöllöillan järjestämisessä on, että tuuripelillä mennään, kuullaanko illassa oikeiden pöllöjen huhuilua. Jamin laavu on paikkana erinomainen, koska siellä voi kuulla huuhkajien huhuilua, jos hyvin käy, kertoo Mäkelä.

Odotukset niiden kuulemisessa ovat korkealla, mutta jos onni ei ole Pöllöillan puolella, eikä alueen pöllöjä kuulla, otetaan tekniikka käyttöön. Mäkelältä löytyy useita nauhoitteita pöllöjen ääntelystä.

Illassa on tarjolla makkaraa paistettavaksi ja lämmintä juotavaa nuotion äärellä nautittavaksi. Oman retkituolin voi halutessaan ottaa mukaan.

Mainos

Jamin laavu sijaitsee Kurejoella osoitteessa Kurejoentie 390. Tie laavulle kääntyy liikuntahallin ja navetan välistä, mistä löytyy opasteet laavulle.

Pöllöilta on yksi LuontoOn-hankkeen tapahtumista ja siellä on mukana hankkeen LuontoOn-reppuja, joiden välineillä voi tutustua luontoon.

Illan järjestelyissä ovat mukana ympäristöyhdistys Kotikontu sekä Suomenselän lintutieteellinen yhdistys.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Korven tilan isäntä Mika Korpi ja Simmental-sonni Rocky.

Eläinten hyvinvointi ennen kaikkea

KORVEN tila sai 6. joulukuuta Kortesjärven Yrittäjien juhlassa Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen.

–Tilallamme on vanha tilakyltti, jossa

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.