Lavettarille voitto ja tasapeli Kuopion halliturnauksessa

Aleksandra Latvala iski päivän peleissä kaksi tärkeää kotiutusta. Kuvassa selin oleva Neea Mattila toi kuusi juoksua. Kuva: Piritta Kärnä-Jantunen
Kuopio-hallissa pelattiin viikonloppuna 12 ykkössarja-joukkueen turnaus, johon myös Lavettaret oli kutsuttu mukaan.

Puijon Pesis–LaVe 0–2 (4–7, 3–5)

Lappajärven Veikot pelasi Puijon Pesistä vastaan hyvin lupauksia antavasti aina viimeiseen ulkovuoroon asti, missä kilpi hieman tahraantui.

Lavettaret avasi räväkästi oman osuutensa. Puijottaret sai antautua heti ensimmäisessä vuorossa Sanna Särkijärven hyvälle linjalyönnille ja Anni Kankaan upealle puhkaisulle kolmosrajasta, millä tuli kolme juoksua. Veikot iski vielä päätösvuorossa kolme juoksua tilanteeksi 0–7. Kotijoukkueen tuntui häviävän nollille. Tilda Tuomi oli kuitenkin toista mieltä puhkaisten LaVen kakkospuolen kahden palon tilanteessa kaventaen päätösluvuiksi 4–7.

Toisen jakson ratkaisu tuli myös avausvuorossa. Kuopio lahjoitti kaksi juoksua harhaheitoilla, joiden lisäksi Essi Kivelä niittasi kakkosluukusta juoksun ja Sanna Särkijärven välilyönnillä tilanteeksi 4–0. Lavettaret oli kohtelias vieras lahjoittamalla puolestaan toisessa vuorossa emännille kaksi harhaheittojuoksua.

LaVe–Kirittäret 1–1 (3–2, 2–6)

TOISEEN peliin Veikot sai vastaa samaa Ykköspesiksen pohjoislohkoa pelaavan Kirittärien talentit. Peli kulki pohjalaisten hallinnassa aluksi niukkajuoksuisessa väännössä. Jyväskylä hankkiutui kahden juoksun johtoon ennen kuin LaVe heräsi takaa-ajoon viimeisen vuoron tasoittavalla. Aleksandra Latvalan yllätysotolla kakkospussiin ja Sanna Särkijärven juoksulla joukkue nousi tasoihin. Veikkojen ratkaisijaksi astui nuori jokeri Elli Kangas, jonka hermo piti tiukassa kotiutustilanteessa.

Lavettaret aloitti painostuksella päätösjakson. Vahvasti iskenyt Saana Lahti yllätti Kirittärien takakentän, mutta pallo pysähtyi valitettavasti esteeseen. Lyönti tuotti kuitenkin yhden juoksun. Aleksandra Latvala löi komeasti väliin ja tilanteeksi lupaavasti 2–0. Päivän viimeiseen ulkovuoroon saakka hyvää ulkopeliä pelannut LaVe retkahti. Voimat ja keskittyminen herpaantuivat. Talentit takoivat kaksi läpilyöntiä, joilla tuli laajassa hallissa jaksovoittoon tarvittavat neljä juoksua.

Veikkojen työnjako sisäpelissä onnistui. Kärkietenijöistä Neea Mattila toi kuusi juoksua, Essi Kivelä neljä ja Mette Mortensen kolme. Kotiuttajien osaston Sanna Särkijärvi ja Anni Kangas takoivat kumpikin neljä juoksua päivän matseissa.

Seuraava Lavettarien turnee on 26. ja 27. tätä kuuta Alajärven pallohallissa. Lauantaina Superpesiksessä pelaava Mailatteret Vaasasta ja Ykköspesiksen Siilinjärven Pesis sunnuntaina haastavat joukkueemme.

Reijo Kärnä

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.