Evijärvelle ja Järviseudulle uusi monipalveluyritys

27-vuotias Jimi Kataja perusti Evijärvelle yrityksen, joka tekee kaikenlaista autojen korjauksesta tietokoneisiin. Kuvassa on meneillään auton vikakoodien luku. Kuva: Katajalta
Evijärven ja Järviseudun palveluvalikoima kasvoi hiljattain kertalaakista useamman eri alan töillä, kun Jimi Katajan yritys Yleispalvelu Kataja aloitti toimintansa.

EVIJÄRVEN ja Järviseudun palveluvalikoima kasvoi hiljattain kertalaakista useamman eri alan töillä, kun Jimi Katajan yritys Yleispalvelu Kataja aloitti toimintansa.

27-vuotiaan Katajan yrityksen toimenkuvaan kuuluvat monenlaiset ”yleismiespalvelut”, kuten autojen öljyjen, suodattimien ja renkaiden vaihdot ja muut pienemmät määräaikaishuollot, kaikenlaiset kotitalouksille tehtävät työt huonekalujen kokoamisesta pihatöihin ja pieniin remontteihin, sekä tietotekniikan tuki ja asennukset.

–Kaikki palvelut tuodaan asiakkaan luokse. Uskon sen olevan houkutteleva tekijä etenkin nykypäivänä. Minulla on myös tarvittaessa paikka kotona missä pystyn tehdä esimerkiksi auton huoltoja, mikäli se sopii asiakkaalle paremmin. 

Yritys tekee myös ”erikoisempia lisäjuttuja”: drone-ilmakuvausta, 3D-tulostusta ja suunnittelua sekä lämpökamerakuvausta.

–Uskon, että nämäkin muut palvelut lisääntyvät myös tulevaisuudessa asiakkaiden tarpeiden perusteella. Ja vaikka tarve ei olisikaan listatuissa palveluissani, niin toivon että ihmiset ottaisivat rohkeasti yhteyttä, niin mietitään, olisinko oikea tekijä työlle.

KATAJALLA on sosiaali- ja terveysalan sekä tieto- ja tietoliikennetekniikan tutkinnot.

–Olen ollut töissä ensihoidossa, rakennustyömaalla, koulussa, turkistarhalla ja asentamassa tietokoneita IT-tuessa, joten monenlaista kokemusta on myös varsinaisten töiden osalta. Iso osa taidoistani on kuitenkin tullut harrastamisen kautta yksinkertaisesti tekemällä ja kokeilemalla sekä teoriaa opiskelemalla, hän kertoo.

Hän on vuosien ajan huoltanut oman autonsa lisäksi läheistensä ja välillä muidenkin autoja. Tietotekniikan parista hänellä on kokemusta aina kasauksesta vianselvitykseen. Usein meneillään on jokin harrastusprojekti — liittyi se sitten autoihin, tietokoneisiin tai johonkin muuhun.

–Olen aina tykännyt tehdä ja opetella uusia itseäni kiinnostavia asioita ja etsiä ratkaisuja erinäisiin ongelmiin, liittyivät ne sitten mihin tahansa. Mentaliteetti on se, että jos jotain ei osaa, niin se pitää opetella, hän kertoo.

–Asiakkaalle tehtävässä työssähän ei voi luonnollisestikaan kokeilla, joten kaikki tarjoamani palvelut ovat useiden vuosien aikana opiskeltuja, ja niistä on aina käytännön kokemusta, hän lisää.

Hänen yrityksellään on myös verkkosivut, jotka hän teki itse ilman aiempaa kokemusta asiasta.

HÄN kertoo olleensa aina tarkka tekemässään työssä ja haluavansa tarjota asiakkailleenkin sellaista palvelua. Jo vuosia sitten hänellä kävi mielessä, että hän osaisi varmasti auttaa muitakin ihmisiä.

–Nyt etenkin pandemia-aikana on ollut aikaa miettiä asioita ja pohtia, josko yrityksen perustaminen olisi itselle se oikea ratkaisu. Kävin viime vuonna kevytyrittäjyysvalmennuskurssin, ja se vahvisti ajatusta oman yrityksen perustamisesta. Tarkoituksena oli siis aloittaa kevytyrittäjänä, mutta koulutuksen pitäjä piti itse yritysideaa niinkin hyvänä, että suositteli heti oman toiminimen perustamista.

Mitä enemmän asia on edennyt, sitä enemmän yrittäminen on alkanut tuntua oikealta vaihtoehdolta.

–Saan päättää asioista itse ja tehdä työkseni monipuolisesti sellaisia asioita, joista tykkään.

VIIME vuonna Kataja voitti Staypro-verkkokaupan suuren nikkarointikilpailun eli Kakkosneloshaasteen. Tehtävänä oli luoda jotain hienoa, käytännöllistä, fiksua tai hauskaa yhdestä, mitoiltaan 50 x 100 x 2500 millimetrin kokoisesta lankusta. Hänen kilpailutyönsä oli puinen akkukulmahiomakone.

–Kakkosneloshaasteen voitto oli itselle eräänlainen boosti, että muutkin voisivat arvostaa tekemistäni.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.