Kalevala-juhla ilahdutti Järviseututalolla Pietarsaaressa

Ritva Karhula piti juhlapuheen Järviseututalon Kalevala-juhlassa. Kuvat: Aira Försti

Tervehdyssanoissaan Marja-Leena Hyytinen, Pietarsaaren kulttuuripalvelupäällikkö, kertoi olevansa tyytyväinen, että juhla vihdoin toteutuu ja toivotti väelle ilontäyteistä illanviettoa. Hän itse näytti olevan, nykykielellä ilmaistuna, juhlailosta aivan liekeissä.  

Pietarsaaren mieskuoro Laulu-Jaakot, johtajana Johannes Ahlvik, aloitti reippaalla Ankkurit ylös -laululla. Kuultiin myös Sirkka, Pelimanniseppä, Hän kulkevi kuin yli kukkien ja En koskaan löydä vertaistasi sun. Yleisö tykkäsi, Jaakot kuulostivat tosi upeilta pitkän tauonkin jälkeen. 

Kalevala-juhla huipentui Ylelle pitkän toimittajan työuran tehneen Ritva Karhulan juhlapuheeseen. Se oli loistava, sitä kuunnellessa ryhti koheni, hymy leveni ja tuntui mukavalta istua penkissä kuuntelemassa, kun vanha nainen saa arvostusta. Mieskuulijat näyttivät myös nyökyttelevän samanmielisesti. Tilaisuus päättyi juhlavasti Maamme-lauluun ja leppoisaan kahvitteluun ja seurusteluun. 

 Aira Försti 

Lue Karhulan juhlapuheesta Järviseudun Sanomissa 9.3.2022; digilehdessä jo tänään tiistaina kello 16.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.