Lukijan mielipideartikkeli:

Pettikö Kauhavan edunvalvonta?

KAUHAVA onnistui käydyissä aluevaaleissa erinomaisesti. Kansanedustajamme Antti Kurvinen ja Janne Sankelo keräsivät ääniä odotetusti. Vaalin tulosta tarkastellessa on selväsi nähtävissä, että äänet tulivat koko hyvinvointialueella kuitenkin paikkakunnittain. Kuinka sitten kävikään!

Kauhava ei saanut seitsemällä aluevaltuutetulla ainuttakaan paikkaa aluehallitukseen, joka johtaa hyvinvointialueen toimintaa, hallintoa ja taloutta.

Miksi kansanedustajamme Antti Kurvinen ja Janne Sankelo eivät käyttäneet äänestäjiltään saamaansa luottamusta?

Miksi ette käyttäneet asemanne ja äänimääränne tuomaa vastuuta paikkakuntamme hyväksi? Uskoisin, että teitä olisi valitsijaorganisaatioissa kuultu herkällä korvalla. Teille olisi kuulunut hallituspaikka äänimääränne ja asemanne perusteella. Henkilökohtaiset varajäsenet olisi ollut mahdollista valita siten, että ne olisivat paikanneet poissaolonne. Vaatimuksia Kauhavalle ehdottomasti kuuluville hallituspaikoille ei esitetty, onko eduskuntavaalit liian lähellä? Arvoisat kansanedustajamme, olisi ollut pelin paikka.

Aluehallinnon tehtävä on hoitaa koko hyvinvointialuetta tasapuolisesti. Kauhavan maantieteellinen sijainti ja asukasmäärä olisi silti tarvinnut puolustajansa aluehallitukseen. Olisiko Etelä-Pohjanmaan pohjoisen alueen toimijalla ollut parempi mahdollisuus puolustaa Ylihärmän, Kortesjärven ja Alahärmän lähipalveluiden saatavuutta, mikäli Kauhavalla olisi ollut edustaja aluevaltuuston hallituksessa ja henkilökohtaiset varajäsenet Kauhavalta. Vastaus on mielestäni kyllä. Aluehallituksen päätös lähitoimipisteiden lakkauttamisista Kaksineuvoisen alueella on helpompi tehdä, koska päätöksentekijöitä ei rasita paikkakuntalaisuus.

Asukaslukuun suhteutettuna ja vaalituloksen mukaan Kauhavalle olisi ehdottomasti kuulunut saada varsinainen hallituspaikka. Vaikutusmahdollisuuksista palveluverkoston kattavuuteen sekä palvelutarpeen arviointiin Kauhavan liitoskuntien osalta olisi ollut helpompi arvioida ennakoidusti, mikäli meillä olisi ollut edustajahyvinvointialueen hallituksessa.

Timo Renko

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA