Evijärvi sai aluehallintovirastolta 5 300 euroa liikunnallisen elämäntavan edistämiseen

EVIJÄRVEN kunnan Työikäisten elintapaohjaus -hanke on saanut aluehallintovirastolta 5 300 euroa liikunnallisen elämäntavan paikallisten kehittämisavustusten määrärahaa.

Avustuksella on tarkoitus järjestää vähän liikkuville työikäisille kaksi elintapaohjausryhmää. Ryhmät on suunnattu ihmisille, jotka liikkuvat, nukkuvat tai syövät terveytensä kannalta huonosti.

Ensimmäinen ryhmä aloittaa jo maaliskuun aikana ja toinen järjestetään syksyllä.

–Yksi elintapaohjausjakso kestää kolme kuukautta. Tuossa ajassa terveellinen elämäntapa on ehtinyt jo juurtumaan osallistujilla osaksi heidän arkeaan, kertoo kunnan liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski.

Evijärven kunta ostaa elintapaohjausryhmän palvelut veteliläiseltä pitkän linjan ammattilaiselta Paula Koskelta sekä evijärveläisiltä liikunnan ammattilaisilta.

Paula Koski on personal trainer, ravinto- ja painonnostonvalmentaja sekä liikunta-alan yrittäjä. Hän on järjestänyt aikaisemmin useita vastaavia ryhmiä Vetelissä.

–Elintapaohjausryhmien tapaamiset koostuvat alku- ja loppukartoituksista, joissa käytetään inbody-mittausta sekä kävely- ja lihaskuntotestejä, ohjatuista liikuntatuokioista ja ravinto-ohjeista. Ryhmäläisille tehdään liikuntasuunnitelmat, ja he pitävät ruokapäiväkirjaa, Satu Koski kertoo.

Ensimmäinen ryhmä aloittaa maanantaina 21. maaliskuuta. Jatkossa se kokoontuu viikoittain joka maanantai- ja torstai-ilta kello 18.30.

–Liikuntatuokiot sisältävät muun muassa kuntosaliharjoittelua, kahvakuulaa, porrastreeniä ja sauvakävelyä. Mukaan ryhmään otetaan 15 elämäntapamuutokseen motivoitunutta työikäistä miestä ja naista.

Lisätietoja voi kysyä ja mukaan voi ilmoittautua 18.3. mennessä suoraan Satu Koskelle.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.