Järvi-Pohjanmaalla koronatilanne tulee 2–3 viikkoa Etelä-Suomea jäljessä

Kuva: Eija Pippola
JÄRVI-POHJANMAAN pandemiajohtoryhmän mukaan koronaviruspotilaiden määrä sairaalahoidossa valtakunnallisesti on pysytellyt samalla tasolla huolimatta siitä, että viime viikkoina koko maassa viruksen leviämistä ehkäiseviä rajoituksia on purettu.

Aluehallintoviraston antamat määräykset esimerkiksi kokoontumisrajoituksista ovat päättyneet 28.2.2022. Tällä hetkellä uusia rajoituksia ei ilmeisesti ole suunnitteilla.

–Etelä-Suomen koronatilanne on noin 2–3 viikkoa Etelä-Pohjanmaan tilannetta edellä, kertoo pandemiajohtoryhmä tiedotteessaan.

Järvi-Pohjanmaalla tulee edelleen päivittäin kymmeniä uusia koronatapauksia. Sote-yksiköiden tartuntaketjuilta on kuitenkin viime viikkoina vältytty.

Uusia tapauksia ilmenee pandemiajohtoryhmän arvion mukaan vielä paljon muutamien seuraavien viikkojen aikana. Tärkeimpinä noudatettavina ohjeina se muistuttaa, että flunssan oireisena on syytä tehdä koronaviruksen kotitesti ja sairastaa flunssa kotona, sekä liikkuessa sisätiloissa, joissa on muita ihmisiä, kannattaa käyttää suu-nenäsuojusta.

–Koronavirus tulee jäämään seuraksemme, kuten esimerkiksi eri influenssavirukset. Ensimmäisestä ja sen myötä myös toisesta rokoteannoksesta on edelleen hyötyä estämässä vakavia koronaviruksen tautimuotoja. Koronavirus kuitenkin edelleen vie myös nuoremmista ikäluokista henkilöitä sairaala- ja tehohoitoon. Kannattaa myös huolehtia kolmannesta rokoteannoksesta.

THL suosittelee 12-17-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville kolmatta rokoteannosta (Comirnaty-rokotevalmiste) kuuden kuukauden päästä toisesta annoksesta. Kolmas annos voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.