Uutiskirje 1/2022: Hyvää alkavaa kevättä!

img_20211209_125316_kopio.jpg
Tämä on Kraatterijärven seudun kuntien (Evijärvi, Lappajärvi ja Vimpeli) tuottama uutiskirje juuri sinulle, joka haluat tietää mitä seudullamme tapahtuu. Uutiskirjeemme lipuu luoksesi aina kun on jotain uutta tiedossa! Saat sen avulla tärkeää tietoa alueen tapahtumista, päätöksistä ja vireillä olevista asioista.

Hyvää alkavaa kevättä!

Kevät 2022 on alullaan ja hankien sulaessa koittaa odotettu kesä. Luet uusinta kesäasukaskirjettämme, jossa on vahvaa infoa tulevasta toiminnasta Järviseudulla. Tapahtumat ja palvelut ovat viimeinkin toteutumassa, pandemian hellittäessään otteensa. Elämme kohta viikkoa yhdeksän, jolloin alueellamme on talvilomaviikko ja tapahtumia on runsain mitoin, jokaiselle jotakin.

Haluan tämän kirjeen mukana toivottaa kaikille tämän lukijoille oikein hyvää alkavaa kevättä iloisissa merkeissä. Oma lehtemme viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhliaan ja kevään, kesän vaihteessa tulemme viettämään niitä. Samalla juhlistamme myöskin Järviseutu-Seuran 60-vuotista taivalta, seuran taipaleesta on valmistunut tuore historiikki, joka täydentää aiemmin julkaistua historiikkia vuodelta 1991.

Hannu F.E. Takala
Päätoimittaja Järviseudun Sanomat
 

Kettusaarihiihto Evijärvellä

Kettusaarihiihto la 26.2. klo 12.00 valaistulla ladulla. Kilpailukeskus nuorisoseuralla. Matka n. 15km, vapaa tyyli. Ilmoittautumiset paikan päällä klo 10.00-11.30. Sarjat: N, N50, M, M50, M60, M65, M70, retkisarja ajalla ja retkisarja ilman aikaa. Kilpasarjojen 6 parasta palkitaan pokaalein. Runsaasti arvontapalkintoja. Pääarvontapalkintona Polaris Ignite urheilukello! Kaikki osallistuvat arvontaan, myös retkisarja ilman aikaa! Osanottomaksut: 10€, perhelippu 20€ (sisältää max. 4 samassa taloudessa asuvaa). Retkisarjalaiset ilman aikaa voivat lähteä ladulle klo 10.00 alkaen. Retkisarjalaiset voivat valita hiihtävätkö kilpasarjalaisten kanssa valaistulla ladulla vai vaihtoehtoisesti kiertävätkö järvellä Kettusaarilatua. Nuorisoseuralta lähdettäessä matkaa kertyy n. 23km. Halutessa matkaan voi lähteä myös Sillankorvan leirintäalueen rannasta. Järjestäjinä Evijärven Urheilijat ja Evijärven kunta.

Yölanit, laskiaisrieha ja valomaalauspaja

Yölanit 7-9 lk 26.-27.2. nuorisotiloissa. Lanit alkavat la klo 21.00 ja päättyvät su klo 9.00. Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä. Tarjolla pientä purtavaa. Ilmoittaudu joko Anulle p. 0407046930 tai Satulle p. 0405935238. Järjestäjinä Evijärven kunta ja 4H-yhdistys.

Laskiaisrieha laskiaistiistaina 1.3. klo 17-19 kirkonkylän valaistun ladun laavulla. Autot voi jättää nuorisoseuran pihaan, josta opasteet laavulle. Omat pulkat ja liukurit mukaan. Laskemme valaistun ladun mäkeä. Laavulla ja makkara- ja mehutarjoilu. Mahdollisuus testata lumikenkiä ja lumiliukusuksia ohjaajan opastamana. Järjestäjinä Evijärven kunta ja MLL.

Loistavaa -valomaalauspaja to 3.3. klo 16.00-20.00 nuorisotiloissa. Valomaalauspajassa toteutetaan erilaisten valojen ja valokuvauksen avulla nuorten suunnittelema ja toteuttama Loistavaa -näyttely. Valokuvaus tapahtuu omalla puhelimella. Valomaalauspaja on suunnattu 13-18-vuotiaille nuorille. Ilmoittaudu Satulle p. 0405935238 2.3. mennessä. Valomaalauspaja on osa lastenkulttuurikeskus Louhimon Maama-hanketta.

Lasten talvilomaleirit

Tervetuloa talvilomalla taiteilemaan ja liikkumaan!
Päiväleirit on suunnattu 7-12-vuotiaille. Päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala.
Opettajina on taide- ja liikunta-alan ammattilaisia. Aiempaa kokemusta ei tarvita ja tarvikkeet sisältyvät kurssimaksuun.
Ma 28.2. Lasten taidepäivä, Alahärmä
Ti 1.3. Lasten käsityöpäivä, Alahärmä
Ke 2.3. Lasten kuvataide-ja kädentaitopäivä, Evijärvi
To-pe 3.-4.3. Talviloman päiväleiri, Lappajärvi (lajeina musiikki, liikunta ja kädentaidot)
Varmista paikkasi jo tänään osoitteessa www.jarvilakeus.fi!

Lasten sirkuspäivä

Lasten sirkuspäivä järjestetään Särkikylän kylätalolla tiistaina 1.3. ja siellä tutustutaan erilaisiin sirkusvälineisiin ja turvallisiin akrobatiatemppuihin. Opettajana on Linda Huhtaluhta.
Yhteistyössä Kauhavan kaupunki, Evijärven ja Lappajärven kunnat sekä Evijärven, Härmänmaan ja Lappajärven 4h-yhdistykset.

Varmista paikkasi jo tänään osoitteessa www.jarvilakeus.fi!

Viinilaaksohiihtoviikko Vimpelissä 28.2.–6.3.2022

Tämän vuoden Viinilaaksohiihtely suoritetaan retkihiihtelynä omatoimihuolloin viikon 9 aikana. Hiihtotyylin/matkan saa valita vapaasti.
Hiihtoreittinä Vatpakka-Lakeaharju-Luoma-aho hiihtoreitistö.

Merkitse suorituksesi kirjaamalla nimesi osallistumisvihkoon mastojen parkkipaikan katoksessa. Suorituksia voi kirjata vaikkapa viikon jokaisena päivänä! Mitä enempi liikuntasuorituksia sen suurempi mahdollisuus voittaa. Osallistuneiden kesken arvontaa, jossa pääpalkintoja Polar Vantage M2 SYKEMITTARI.

Hiihtolomaviikolla hauskaa tiedossa nuorille ja lapsille!

Ilmainen JÄÄDISKO Aapiskujan kaukalolla ti 1.3. klo 18–20, paikalla DJ, MLL kioski palvelee. Anna musiikin viedä ja tapaa kavereita tanssin pyörteissä!
Tapahtuman järjestävät: Vimpelin Vapaa-aika, MLL ja 4H.

Lakis Areenalla LASTENTAPAHTUMA ke 2.3. klo 13-15, paikalla muun muassa SPR:n NALLE-NEUVOLA, ota oma nalle tms. mukaan ja käy näyttämässä sitä neuvolan tädille! Ongintaa yms. mukavaa puuhaa! Järj.: Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti kyläseura ry, MLL, 4H, SPR

IdeaTeatterin MYSTEERI MAATILALLA saapuu Vimpelin liikuntahallille to 3.3.2022 klo 18. Liput varataan etukäteen www.ideaticket.fi (valitse tapahtuman tuottajaksi IdeaTeatteri) ja lunastetaan käteisellä esitykseen tultaessa. Ovet ovat auki klo 17 lähtien. Liput 14€.
Huom! Muutokset mahdolllisia epidemiatilanteen ja rajoitusten muuttuessa.
Tapahtuman järjestää MLL:n Vimpelin yhdistys.

Lappajärvi – Elämyksiltään rikas, maisemiltaan kaunis

Lappajärven talvisten aktiviteettien kirjo saattaa yllättää jopa kokeneen matkailijan. Miltä kuulostaisi esimerkiksi jäägolf tai luonnonjäälle tehty curlingrata? Mainitsemisen arvoista on myös se, että Lappajärven, Alajärven ja Vimpelin alueelle rakennettu valtavan kokoinen jääkaruselli rikkoi viime vuonna maailman ennätyksen suurimpana jääkarusellina maailmassa, Hotelli Kivitipun läheisyyteen aukeaa pienempi jääkaruselli Talvirieha tapahtuman yhteyteen 26.2.2022.

Talvirieha -tapahtumassa 26.2. on luvassa mm:

 • luistelukenttä luonnonjäällä
 • retkiluistelurata järven jäällä
 • napakelkka, curlingrata luonnonjäällä (varusteet saatavana hotellilta)
 • jäägolf
 • avantouinti
 • pulkkamäki
 • lumikenkäily (lumikenkiä saatavana hotellilta)
 • tampattuja kävelyreittejä järvenjäällä
 • jääkaruselli
  sisätiloissa:
 • saunatontun salaisuus pakohuonepeli
 • golfsimulaattori
 • virtuaalinen avaruusmatka ja meteoriittinäyttely

  

Hotelli Kivitippua (Nykäläntie 137) ympäröivissä järvimaisemissa ylläpidetään 500m pitkää retkiluistelurataa järven jäällä. Rataa pyritään huoltamaan sään ja tarpeen mukaisesti. Tiedustele retkiluisteluradan kuntoa ennakkoon Hotelli Kivitipusta ja seuraa tiedotusta mahdollisista olosuhteiden muuttumisesta osoitteessa: www.kivitippu.fi sekä hotellin Facebook -kanavasta. Rata on poissa käytöstä haastavien järviolosuhteiden vuoksi. Hotelli Kivitipun rannassa pidetään yllä luistelualuetta.

Herneslahden jäälle (lähellä Hotelli Kivitippua) on tehty kolme jäägolfväylää; par3, par4 ja par5. Rata on avoinna säävarauksella. Rataa pyritään huoltamaan sään ja tarpeen mukaisesti. Tiedustele jäägolfkentän kuntoa ennakkoon Järviseudun Golfseurasta. Jäägolfin mestaruuskisat tulossa keväällä. Lisätietoa Järviseudun golfseuran sivuilta.
Lappajärvellä sijaitsevien hiihtolatujen reaaliaikainen huoltotieto hiihtoladut.fi -palvelusta. Talvilomaviikoille (vko 8, 9 ja 10) tarjolla ylläpidettyjä järvenjäälatuja Kärnänsaaressa lähes 20 km matkalla. Huomioithan säävarauksen järvenjäälatujen osalta.

Lappajärven aktiviteetit löytyvät lähes kivenheiton päässä toisistaan. 
Alueen laavut
 sekä muut käyntikohteet löytyvät Outdooractive-palvelustaLiikuntapaikat ja virkistyskohteet kuten luistelupaikat sekä avannot löytyvät keskitetysti karttapalvelun kautta Lappajärven kunnan sivuilta. Sivustolle päivitetään puuttuvia kohteita helmikuun 2022 aikana. Lappajärvellä voi harrastaa avantouintia Nykälänniemessä Aquarius Inn:ssä sekä Tarvolan rantamajalla. Aquarius Inn on auki keskiviikkoisin ja sunnuntaisin sekä Tarvola torstaisin. Lappajärven ehdottomasti erikoisimpiin elämyksiin kuuluu myös jääsauna, joka avautuu Nykälänniemessä. Jääsauna on vuokrattavissa tammikuun lopussa. Aukioloajat ja hinnastot Hotelli Kivitipusta.

Kraatterijärven hankipesistapahtuma 12.3.2022.

Tapahtumaan voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hankipesis@gmail.com. Turnaukseen mahtuu mukaan 12 joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoa Hankipesis Facebook -sivuilla.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Urpo Purola.

Geopark, Järviseutu, Kivitippu

UNESCON Geopark-status on myönnetty 177:lle eri puolilla maailmaa sijaitsevalle geologisesti ainutlaatuiselle ja matkailun mahdollistaville alueelle.

Urpo Purola.

Geopark, Järviseutu, Kivitippu

UNESCON Geopark-status on myönnetty 177:lle eri puolilla maailmaa sijaitsevalle geologisesti ainutlaatuiselle ja matkailun mahdollistaville alueelle.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiskirjeen sisältö

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.