Aluevaltuuston työskentely käynnistyy Etelä-Pohjanmaalla 7.3.2022

Maanantai 7.3.2022 on merkittävä päivä Etelä-Pohjanmaalla. Seinäjoella järjestetään tuolloin historian ensimmäinen Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston kokous. Pitkään, useamman hallituskauden aikana, valmisteltu hyvinvointialueuudistus saavuttaa määränpäänsä, kun suoralla kansanvaalilla valitut valtuutetut aloittavat työnsä.

Aluevaltuusto tulee päättämään hyvinvointialueen toiminnan kannalta keskeisistä asioista sekä hyvinvointialuestrategiasta, joka sisältää hyvinvointialueen toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteet. Strategiassa huomioidaan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen, palvelujen järjestämistä ja tuottamista koskevat strategiset linjaukset, hyvinvointialueen tehtäviä koskevissa laeissa säädetyt palvelutavoitteet, omistajapolitiikka, henkilöstöpolitiikka sekä asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet.

Ensimmäisessä kokouksessaan aluevaltuutetut tekevät päätökset muun muassa  hyvinvointialueen hallintosäännöstä sekä organisaatio- ja johtamisrakenteesta. Henkilöstöorganisaation lisäksi aluevaltuutetut päättävät esimerkiksi toimielimistä ja niiden tehtävistä. Hyvinvointialueen toimielimiksi ehdotetaan muun muassa yhdyspintojen sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakuntaa, henkilöstö- ja kehittämislautakuntaa, talous- ja investointilautakuntaa sekä turvallisuuslautakuntaa.

Muutoksen onnistumisen edellytyksiä ovat poliittisen ja operatiivisen johdon sitoutuminen yhteisen hyvinvointialueen valmistelutyöhön sekä eri toimijoiden välinen luottamus. Yhteistä sitoutumista ja luottamusta on rakennettu eteläpohjalaisten kesken määrätietoisesti yhdessä. Väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) on tehnyt tiivistä yhteistyötä poliittisen seurantaryhmänsä kanssa varmistaakseen sujuvan siirtymän niin sanottuun normaaliin päiväjärjestykseen, jossa viralliset poliittiset toimielimet aloittavat toimintansa. Etelä-Pohjanmaalla hyvinvointialueelle siirtyminen tarkoittaa 11 sote-organisaation ja pelastuslaitoksen yhteensulautumista vuoden 2023 alusta.

Hyvinvointialueen valmistelutyötä on tehty ahkerasti useissa jaostoissa ja työryhmissä, joissa on mukana sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen asiantuntijoita alueeltamme. Kaikkien ryhmien työskentelyn tavoitteena on varmistaa, että hyvinvointialueen toiminnan käynnistyessä maakuntamme asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut sujuvasti ja työntekijät voivat siirtyä turvallisin mielin uuden organisaation palvelukseen.

Aluevaltuuston ensimmäiset kokoukset ovat 7.3.2022 klo 13.00 ja 28.3.2022 klo 13.00. Kokoukset striimataan ja ne ovat kaikkien kiinnostuneiden katsottavissa. Striimauslinkki on päivitetty aluevaltuuston sivulle. Kyseiselle sivulle on koottu myös tiedot aluevaltuuston valtuutetuista ja varavaltuutetuista puolueittain.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.