Maakuntien yhteistyöryhmien puheenjohtajat: Venäjä-yhteistyöstä pidättäydyttävä toistaiseksi

ME allekirjoittaneet maakuntien yhteistyöryhmien (MYR) puheenjohtajat esitämme, että maakuntaliittojen yhteistyöhankkeista Venäjän kanssa pidättäydytään toistaiseksi.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa vastaan rikkoo räikeästi kansainvälisiä sopimuksia. Venäjä on vastuussa niin ihmishenkien menetyksistä kuin aineellisesta tuhostakin Ukrainan alueella. Katsomme valtiojohdon tavoin Venäjän hallinnon rikkovan kansainvälisiä sopimuksia.

Tässä tilanteessa ei yhteistyö ole mahdollista. Euroopan Unionin ja monien muiden kansainvälisten toimijoiden asetettua pakotteita Venäjää kohtaan on myös maakuntaliittojen pidättäydyttävä yhteistyöstä toistaiseksi, kunnes Venäjä lopettaa sotatoimet ja Ukrainan kansallista suvereniteettia kunnioitetaan maan toimesta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.