Vuoden naisen tittelillä haluttiin kunnioittaa yhtenäistä Kauhavaa

Torstai-klubi valitsi tänä vuonna vuoden naiseksi kortesjärveläisen Sylvi Hautamäen. Kuva: Arja Luoma
Torstai-klubi valitsi tänä vuonna vuoden naiseksi kortesjärveläisen Sylvi Hautamäen.

KAUHAVALAISNAISISTA koostuva Torstai-klubi on nimennyt vuoden naiseksi kortesjärveläisen Sylvi Hautamäen. Hänet tunnetaan muun muassa kukkakaupastaan, jota hän hoiti 40 vuoden ajan ennen eläkkeelle jäämistään, sekä laajemmin vapaaehtoistyöstään.

–Positiivinen asiahan tämä on, vaikka en tällaisena maalaistummuna haluaisikaan tuoda itseäni esiin, Hautamäki naurahtaa.

Valinnan teki Torstai-klubin vetäjä Eeva Haapsaari. Vuoden nainen 2021 oli ylihärmäläinen Kaija Luoma, ja vuonna 2020 huomionosoituksen sai Riitta Mäkynen Alahärmästä. Tänä vuonna oli Kortesjärven vuoro, ja ensi vuonna valinta tehdään kanta-Kauhavalta.

Haapsaari on halunnut valita huomionosoituksen saajaksi tasapuolisesti kaikkien kaupunginosien osaavia naisia, koska hänen tavoitteenaan on, että koko Kauhava puhaltaisi yhteen hiileen.

–Kaupunginosien yli kymmenen vuotta kestäneen ”kihlauksen” soisi jo saavan linnanrauhan. Vain yhdessä me olemme vahvoja, Haapsaari sanoo.

HAAPSAARI on vetänyt Torstai-klubia eläkkeelle jäämisestään saakka, noin 15 vuoden ajan. Hän nimittää itseään leikkisästi diktaattoriksi, sillä hän päättää pääosin itse, mitä kerhossa tehdään. Hänet tunnetaan myös lentosotakoulun puolestapuhujana.

Klubilla ei ole hallitusta, vaan se on Haapsaaren sanoin ”villi ryhmä”, joka toimii vapaaehtoisvoimin. Naiset kokoontuvat kerran kuussa ravintolaan ruokailemaan, ja sen yhteydessä on erilaista naisten elämään liittyvää ohjelmaa.

Hän pyrkii uudistamaan klubin toimintaa silloin tällöin. Alkuvuosina joka tapaamiseen kuului, että joku klubin naisista esitteli omaa ammattiaan muille. Sen jälkeen Haapsaari valitsi muun muassa kymmenen vuoden ajan Kauhavalta ”vuoden helmen” eli jonkun esimerkillisen tytön tai nuoren naisen, jota hän halusi nostaa esiin syystä tai toisesta. Vuonna 2020 siirryttiin vuoden naisen valitsemiseen.

–Olin aikonut valjastaa vuoden naisille monenlaista tehtävää, mutta korona-aika on estänyt kaiken tällaisen näkyvyyden luomisen heille. Emme kuitenkaan luovuta, sillä pahinta elämässä on luovuttaminen yrittämättä parhaansa. Minkään asian jättäminen puolitiehen ei sovi ajatteluuni. Katsotaan, mihin naiset yltävät, kun olemme aloitteellisia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.