Ajankohtaista asiaa aamiaisella

Yrittäjien puheenjohtaja Karoliina Sulkakoski ja tiedottaja Päivi Kultalahti.
Kolmisenkymmentä osallistujaa oli kokoontunut Evijärven kunnan ja yrittäjien yhteiselle aamiaiselle TuuHetiin perjantaina. Puhumassa ajankohtaisista, yrittäjiä koskettavista asioista olivat yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajaksi vuodenvaihteessa valittu Karoliina Sulkakoski, kunnanjohtaja Mikko Huhtala sekä Jukka Äyrä vakuutusyhtiö LähiTapiolasta ja Hanna Honkaniemi 4H:lta.

KOLMISENKYMMENTÄ osallistujaa oli kokoontunut Evijärven kunnan ja yrittäjien yhteiselle aamiaiselle TuuHetiin perjantaina.

Puhumassa ajankohtaisista, yrittäjiä koskettavista asioista olivat yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajaksi vuodenvaihteessa valittu Karoliina Sulkakoski, kunnanjohtaja Mikko Huhtala sekä Jukka Äyrä vakuutusyhtiö LähiTapiolasta ja Hanna Honkaniemi 4H:lta.

Sulkakoski kertoi yrittäjien tälle vuodelle suunnittelemista tapahtumista.

–Tarkoitus on edelleen pitää markkinat kesällä, ja koetetaan myös uudestaan Evijärvi tuottaa -tapatumaa, joka on syksyllä koulukeskuksella, hän sanoi.

Yrittäjät ja kunta ovat myös aloittaneet yhteisen videokampanjan, jossa esitellään evijärveläistä hyvinvointia: yrityksiä, yhdistyksiä, luontoa ja liikuntapaikkoja, eli kaikkea sitä mikä tuo parhaat mausteet evijärveläisten elämään.

Honkaniemi kertoi 4H:n pitkäjänteisesti, paikallisten yritysten kannattajajäsenmaksujen avulla tekemästä nuorten yrittäjyyskasvatuksesta. Honkaniemi käy vuosittain kertomassa 4H-yrittäjyydestä kaikille yläkouluikäisille.

–Evijärvellä on jo pidemmän aikaa ollut nuorten yrityksiä viidestä kymmeneen. Juuri tulleiden tilastojen mukaan he tienasivat viime vuonna 18 500 euroa, hän sanoi. –Lisäksi on leikkikerhojen ohjauksia, pihatyöpalvelua ja sen sellaista. Heille maksettiin viime vuonna mun kauttani palkkoja noin 16 000 euroa.

Evijärven 4H on myös jälleen mukana valtakunnallisessa Ysit töihin -kampanjassa.

–Kampanjaan kuuluu muutakin kuin yrittämistä; kunnianhimoisesti pyritään saamaan tarjottua töitä kaikille yseille. Viime vuonnakin sain paikallisilta yrittäjiltä erilaisia työpätkiä, jotka laitoin ysiluokkalaisten Whatsapp-ryhmään, jossa niihin saivat tarttua ne jotka tarttuivat. Tätä jatketaan siis tänäkin vuonna.

Nuorten työllisyystilanne on Evijärvellä aika hyvä, Honkaniemi totesi.

–Kun menen maaliskuussa hiihtoloman jälkeen nuorten puheille, noin puolella on jo tiedossa töitä. Mutta toki on paljon sellaisiakin nuoria, jotka eivät löydä töitä yhtä helposti. Tavoitteenamme on tarjota heille edes joku kahden viikon työpätkä.

Äyrä puhui ajankohtaisista vakuutusasioista, kuten liukastumisista ja etätöiden vakuuttamisesta.

Kunnanjohtaja Huhtala muun muassa kertoi yrittäjille Menestystä kansainväliseen rekrytointiin -hankkeesta, joka käynnistyi alkuvuodesta. Sen tavoitteena on edistää alueen yritysten kansainvälisen rekrytoinnin osaamista ja lisätä alueen vetovoimaa. Hankkeessa muun muassa tuodaan esille alueella olevia kansainvälisen rekrytoinnin palveluverkostoja ja tukia sekä hyviä rekrytointikäytänteitä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.