Lakis Areenalle on tulossa tapahtumia ja toimintaa kaiken ikäisille

Lakis Areenalla tapahtuu. Kuva: Heikki Salmela

Julkaistu:

Mieslaulajat ovat jo aloittaneet harjoituksensa ja myös tanssikurssi pidettiin viime lauantaina. Bingo polkaistaan käyntiin heti maaliskuun alussa, tiistaina 1.3.2022, ja sitä pyöritetään kevään kuluessa ainakin joka toinen tiistai.

Hiihtolomaviikolla, keskiviikkona 2.3.2022, pidetään Areenalla lasten tapahtuma, jonka järjestävät Mannerheimin lastensuojeluliitto, Vimpelin 4H-yhdistys, SPR Vimpeli ja Vimpelin nuorisotoimi yhdessä. Kyläseura hoitaa mehun, makkaroiden ja virvokkeiden myynnin. Tapahtuma alkaa kello 13.

Hiihtolomaviikon ohjelma huipentuu lauantaina, kun Jarkko Yli-Sikkilä tulee tahdittamaan lavatansseja. Tanssit jatkuvat kevään mittaan, jos tanssikansaa on riittävästi liikkeellä, muussa tapauksessa tansseihin palataan vasta kesällä perjantaisin.

Vimpelin eläkeläiset pitivät syksyllä parit tanssit ja heillä on tarkoituksena jatkaa tanssien pitoa myös kevään aikana noin kerran kuukaudessa sunnuntai-iltapäivisin. Tämän hetken tiedon mukaan seuraavat eläkeläistanssit on sunnuntaina 20.3.2022.

AREENALLA on pidetty muutamia konsertteja ja koska kiinnostus on ollut hyvä, järjestää kyläseura myös ainakin kaksi konserttia vuoden aikana ja ehkä enemmänkin. Ensimmäinen on heti maaliskuussa eli sunnuntaina 13.3.2022 ja nimenä on Kirjeitä kaivatulle – sota-ajan suosikkisävelmiä.  Tapahtumassa esitetään kirjeitä, tarinoita ja lauluja vuosilta 1938–1945. Lippuja myydään ennakkoon Kukkasalonki Kastanjasta. Toinen konsertti on suunnitteilla syys-lokakuun vaihteeseen ja silloin esiintyjinä on Etelä-Pohjanmaan Poliisilaulajat.

KEVÄT huipentuu perjantaina 6.5.2022 järjestettävään nuorisotapahtumaan, jota suunnitellaan yhdessä Järviseudun lukioiden, Jamin ja Järviseudun Sanomien kanssa, mutta toki tapahtuma on avoin kaikille. Ajatuksena on järjestää bussikuljetukset lähialueilta Lakeaharjulle ja siten helpottaa nuorten liikkumista, joilla ei välttämättä ole autoja käytettävissä tai edes ajokorttia. Ajatuksena on myös, että musiikista huolehtisivat Järviseudun ja lähialueen nuorisobändit kukin vuorollaan esiintymällä. Tämä tapahtuma on vasta suunnitteluvaiheessa ja sen toteutukseen tarvitaan kipeästi lisää porukkaa mukaan hoitamaan järjestelyjä. Tapahtumaan on saatu tukea muun muassa Järviseutu-Säätiöltä sekä Töysän Säästöpankkisäätiöltä.

KESÄN aikana Areenassa tanssitaan, pidetään useammat häät ja toki kyläseura järjestää myös perinteisen kesätapahtuman joskus heinäkuussa. Areenassa ja Areenan terassilla avataan aluksi koemielessä kesäkahvila ja jos asiakkaita riittää, pidetään kahvilaa auki syksyyn asti. Kahvion pitoa pyöritetään ainakin aluksi talkoovoimin, mutta jos asiakkaita riittää, siihen voidaan palkata kesätyöntekijä tai ehkä useampiakin, vaikka talkoot jatkuvatkin. Kahvio sopii hyvin myös työkokeilupaikaksi. Kahviossa on tarkoitus myydä kahvia, teetä, jäätelöä ja virvokkeita, mutta mahdollisesti myös pikku purtavaa ja kukapa tietää, vaikka terassilla voisi käydä nauttimassa huurteisenkin kesän mittaan myös muulloin kuin tanssi-iltoina.

AREENAN yläkerta on osoittautunut erinomaiseksi kokous- ja koulutustilaksi, ja kyläseura panostaa Aisaparin avustuksella tilan puitteiden parantamiseen eli sinne hankitaan tietokone, projektori, valkotaulu, fläppitaulu, kahvinkeitin ja mikroaaltouuni. Ilmalämpöpumppu ehdittiin asentaa. Yläkertaa aletaan markkinoida aktiivisemmin heti, kun puitteet on kunnossa. Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto vuokrasi yläkertaa useamman kerran jo viime syksynä ja yhteistyötä sen kanssa pyritään entisestään lisäämään.

MYÖS talkoolaisia muistetaan, sillä vireillä on kolme uutta hanketta, joihin on haettu tukea Aisaparilta. Nimittäin tavoitteena on vaihtaa vanhat ja elinkaarensa lopussa olevat ovet Areenaan ja huoltorakennukseen, rakentaa huoltorakennuksen viereen varastoliiteri, jossa voidaan säilyttää tuoleja, pöytiä, astioita ja muita tavaroita sekä rakentaa ulkoterassin päälle valokatos. Päätös Aisaparilta tulee joskus huhtikuussa, ja jos päätös on myönteinen, alan taas kuuluttaa porukkaa talkoisiin. Talkoolaisia tarvitaan muussakin toiminnassa, kuten esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä, järjestyksenvalvonnassa ja kahvion pyörittämisessä. Tulehan siis mukaan toimintaan vaikkapa aluksi kyläseuran vuosikokoukseen Areenan yläkertaan torstaina 24.3.2022 klo 18 tai lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen heikki.t.salmela@gmail.com, niin lisään sinut jakelulistaan.

Heikki Salmela

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.