Heikkilä vetää Kotouttaminen tutuksi -hanketta

Anniina Heikkilä toimii Kotouttaminen tutuksi -hankkeen projektipäällikkönä. Arkistokuva.
KOTOUTTAMINEN tutuksi -hanke on käynnistynyt vuoden 2022 alussa. Projektipäällikkönä toimii Anniina Heikkilä. Hankealueena ovat Alajärven, Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin kunnat. Hankkeella pyritään tukemaan ja kehittämään niitä kotouttamisen toimenpiteitä, joita alueella on jo käynnistetty. Hankkeen rahoittajana on Leader Aisapari.

–Hankkeen alkuvaiheessa on tehty noin 20 haastattelua sellaisten sidosryhmien kanssa, jotka ovat vahvasti tekemisissä työperäisten maahanmuuttajien kanssa. Tällaisia sidosryhmiä ovat esimerkiksi yritykset, kuntien työntekijät, Etelä-Pohjanmaan maahanmuuttajien palvelut, kolmas sektori ja JAMIn työntekijät, kertoo Heikkilä.

–Haastattelut osoittavat vahvasti, miten tärkeää monen yrityksen kehitykselle on saada työvoimaansa täydennystä ulkomaisesta työvoimasta. Samalla tämänhetkiset kotouttamisen haasteet ovat nousseet esille. Tukea ja kehitystä kaivataan erityisesti ohjauksen ja neuvonnan roolijaon selkeytykseen, kieliopetuksen monipuolistamiseen sekä maahanmuuttajien mahdollisuuksiin osallistua ja kuulua mukaan paikallisiin yhteisöihin.

Hankkeen tavoitteena onkin kehittää kotouttamispalveluita maahanmuuttajien integroimiseksi siten, että alueelle tulleet ulkomaalaiset työntekijät sitoutuisivat alueeseen ja päättäisivät asettua alueelle. Keskeisinä toimenpiteinä ovat alueellisen yhtenevän kotouttamisohjelman luominen, yritysten valmentaminen kansainvälisen työvoiman rekrytointiin sekä tiedon ja onnistumistarinoiden kokoaminen ja välittäminen.

–Toimenpiteet tullaan rakentamaan pala palalta kohderyhmän tarpeet ja tavoitteet huomioiden yhteiskehittämisen menetelmiä hyödyntäen. Hankkeen tuloksena syntyvällä kotouttamisohjelmalla pyritään luomaan malli, joka huomioi ulkomaisen työvoiman tarpeet kokonaisvaltaisesti, ottaen huomioon myös perheiden tarpeet.

Hankkeen budjetti on 52 259 euroa, ja sen toteuttamisaika on toistaiseksi 30.6.2022 asti.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.