Maria Alatalo yrittää tehdä hieromisesta kokopäivätyön

Maria Alatalo perusti yrityksensä tammikuussa 2018 omaan kotiinsa. Tähän asti hän on tehnyt pääasiassa toimistotöitä ja hieronut sivutoimisesti. "Perheenlisäyksen myötä se tila tarvittiin asuinkäyttöön, ja minun piti tehdä päätös joko lopettaa hierominen kokonaan tai sitten vuokrata toimitila ja yrittää saada hieromisesta kokopäivätyö", hän kertoo.

EVIJÄRVELÄINEN Hierontapalvelu Maria Alatalo -yritys on muuttanut entiseen Taukotuvan tilaan Kauppatie 7:ään. Avajaiset olivat ystävänpäivänä eli maanantaina.

Evijärveläissyntyinen 38-vuotias Alatalo valmistui hierojaksi ja urheiluhierojaksi vuonna 2017 ja jäsenkorjaajaksi 2018.

Hän perusti yrityksensä tammikuussa 2018 omaan kotiinsa. Tähän asti hän on tehnyt pääasiassa toimistotöitä ja hieronut sivutoimisesti.

–Perheenlisäyksen myötä se tila tarvittiin asuinkäyttöön, ja minun piti tehdä päätös joko lopettaa hierominen kokonaan tai sitten vuokrata toimitila ja yrittää saada hieromisesta kokopäivätyö, hän kertoo.

HÄN pohti, että nyt jos koskaan — vanhempainvapaan loputtua — on sopiva hetki yrittää, ettei vanhuuden päivillä tarvitse katua kokeilematta jättämistä.

–Henkisesti olen valmistautunut jo siihenkin, ettei tästä mahdollisesti tulekaan mitään ja laitan pillit pussiin muutaman kuukauden päästä, hän naurahtaa. –Toki toivon, että hommia riittäisi — minä kun tykkään hierontatyöstä. Jos asiakkaalla on jotain ongelmia, niin tykkään pohtia, mistä ne voisivat johtua.

Jatkopäätöksen tekemisen jälkeen asiat etenivät nopeasti. Hän oli jo samana päivänä katsomassa mahdollista toimitilaa, jonka vuokraamisestakin sovittiin. Se on hyvällä paikalla keskustassa.

–Rakensimme tilaan sermin jakamaan huonetta, ja sitten sainkin tuoda tavarat tänne. Avajaisten kunniaksi olisi tehnyt mieli järjestää kahvitus, mutta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että tämän koronatilanteen vallitessa on paras jättää se toteuttamatta. Olisikohan sitä edes rajoitusten mukaan saanut toteuttaa, en tiedä, hän pohtii.

–Päädyin järjestämään avajaisten kunniaksi pari arvontaa, joissa palkintona oli hierontalahjakortti, toisen Facebookissa ja toisen ihan ”palauta kuponki laatikkoon” -tyyliin.

HÄN opiskeli hierojaksi ja jäsenkorjaajaksi Kaustisella.

–Koin, että jäsenkorjauskoulutus tuo mukavasti lisää tietotaitoa hierojan työhön. En mielellään tee pelkästään jäsenkorjausta, vaan liitän sen aina hieronnan yhteyteen, hän sanoo.

–Muita palveluja kuin hieronta minulla ei sitten listalla olekaan. Olen päättänyt, että sisällytän hierontaan muutakin hankkimaani oppia tarpeen mukaan, oli se sitten jäsenkorjausta, mobilisointia, passiivisia venytyksiä tai trigger-pisteiden painantaa. Helpompi asiakkaalle, kun ei itse tarvi räknäillä, että mitä sitä tarvis. Senkun käy plintille, niin katsotaan miten minä voisin auttaa, hän nauraa.

Hän kertoo hieroneensa ihmisiä vauvasta vaariin, ja jokainen tapaus on aina ollut omanlaisensa.

–Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattihenkilö, ja meitä koskee myös vaitiolovelvollisuus. Eli kaikki, mitä hieronnan yhteydessä puhutaan ja mitä vaivoja tulee esille, jää hierojan ja asiakkaan väliseksi tiedoksi.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.