Toimelan peruskorjauksen linjaus etenee valtuustoon

Vimpelin kunnanhallitus käsitteli maanantaina lisäksi muun muassa nuorten kesätyöllistämistä, Vimpelin Lämmön osakekauppoja sekä Etelä-Pohjanmaan kauppakamariin liittymistä.

VIMPELIN kunnanhallitus päätti kokouksessaan 14. helmikuuta esittää kunnanvaltuustolle, että Toimelan kiinteistö peruskorjataan perusturvan kotipalvelulle ja kuntoutukselle sekä sivistystoimen kirjastokäyttöön.

Konsernijohdon kantana päätettiin, että Vimpelin Lämpö Oy voi muuttaa pääomarakennettaan ja ostaa 40 yhtiön osaketta omistukseensa vähemmistöosakkailta edellyttäen, että ennen ostoa yhtiön tulee pyytää ulkopuolinen arvio osakkeen arvosta päätöksenteon tueksi. Kunta omistaa tällä hetkellä tytäryhtiönsä osakkeista 70,8 prosenttia eli 97 osaketta. Yhtiöt, jotka tällä hetkellä omistavat kumpikin 14,6 prosenttia yhtiön osakkeista, ovat halukkaita myymään osuutensa yhtiöstä Vimpelin Lämpö Oy:lle kokonaan, yhteensä 40 osaketta. Lisäksi osakaskokouksessa on ollut esillä Vimpelin Lämpö Oy:n halukkuus ostaa kunnalta 20 osaketta. Kauppojen toteutuessa kunnalle jää 77 osaketta ja Vimpelin Lämpö Oy:n omistus omista osakkeistaan on 60 osaketta. Muita osakkaita ei yhtiöllä ole kauppojen toteutuessa.

KUNNANHALLITUS päätti, että Vimpelin kunta liittyy Etelä-Pohjanmaan kauppakamariin. Kauppakamari edistää yritysten, yksilöiden ja koko alueen menestymistä. Vaikuttavuus koostuu palveluista jäsenille, asiakkaille ja ympäröivälle yhteiskunnalle, rahavirroista ja resursseista sekä näkyvyydestä ja relevanttiudesta. Elinkeinoelämän ja yritysten itsesääntelyn edistäminen on tärkeä osa sen toimintaa. Kauppakamarin jäseniä ovat eteläpohjalaisten yrityksien lisäksi myös kunnat, oppilaitokset ja järjestöt. Vimpelin kunnan jäsenyyden hinta on 937,04 euroa vuodessa.

KUNTA pyrkii rekrytoimaan kesätöihin 20 nuorta kunta-alan tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelumallin mukaisesti, jolloin palkka kahden viikon työsuhteesta on 375 euroa sisältäen vuosilomakorvauksen. Kesätyöpaikat laitetaan avoimeen hakuun, ja koululla on ensi viikolla asiasta etäyhteydellä järjestettävä infotilaisuus.

Paikkakunnalla toimivien yritysten, yhdistysten ja yksityisten toimijoiden tukemiseen nuorten palkkaamiseksi kesätöihin on varattu määrärahaa talousarvioon. Samalle työnantajalle maksetaan tukea enintään kahden kesätyöntekijän palkkaamiseen, poikkeuksena 4H-yhdistys, jolle annetaan tukea viiden kesätyöntekijän palkkaamiseen. Tuki on kahden viikon jaksolle 190 euroa per nuori. Vuonna 2021 annettiin tuki 24 nuoren työllistämiseen. Työllistettävät nuoret ovat vuosina 1998–2006 syntyneitä eli täyttävät tänä vuonna 16–24 vuotta.

JÄRVISEUDUN Omaishoitajat ry lähestyi kunnanhallitusta toiveenaan toimitilansa vuokran alentaminen, sillä STEA:lta saatava rahoitus on puolittunut. Kunnanhallitus ei suostunut vuokran alentamiseen perusteenaan kunnan liiketiloissa toimivien tasapuolinen ja yhdenvertainen kohtelu, mutta yhdistystä muistutetaan kunnanhallituksen yleisavustusten hausta, joka on maaliskuussa. Lisäksi kunnanjohtaja kertoi keskustelleensa Omaishoitajat ry:n kanssa yhdistyksen kiinteiden kustannusten alentamisen eri vaihtoehdoista.

ETELÄ-POHJANMAAN joulukuun työllisyyskatsauksen mukaan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Vimpelissä oli 7,4 prosenttia, kun se marraskuussa oli 5,2 prosenttia.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.