Ylemmän jatkosarjan avaus jätti petrattavaa

Kouvottarien Sarah Toeaina ja Vedon Anni Kujala ovat vastakkain huomenna keskiviikkona. Arkistokuva.
NAISTEN Korisliigan ylemmän jatkosarjan avausottelu lauantaina Helsingissä Torpan Poikia vastaan ei mennyt etukäteisodotusten mukaisesti. Ottelu päättyi numeroihin 99–54 (22–11, 25–12, 38–16, 14–15).

Veto lähti otteluun tavoitteenaan hidastaa vastustajan hyökkäystä tiiviillä joukkuepuolustuksella, mutta vastustaja aloitti vahvasti ja hyödynsi Vedon hapuilun lähtien repimään piste-eroa jo ottelun alkuminuuteilla. Veto pelasi ilman Shaylen Burnettia, joka parantelee nilkkavammaansa ainakin tämän viikon ajan. Burnettin poissaolo näkyi ja tuntui; Vedon kannattajat ovat tottuneet näkemään hänet uurastamassa ja kamppailemassa läpi ottelun voimia säästelemättä ja mustelmia pelkäämättä kannustaen esimerkillään muita samaan.

Lopullinen niitti tuli kolmannella jaksolla, kun kotijoukkueen hyökkäyspeli rullasi ja kolmoset upposivat hyvin. Päätösneljänneksellä Vedolta nähtiin ajoittain ihan hyvää peliä, mutta se ei enää riittänyt siihen, että voitosta oltaisiin päästy taistelemaan.

–Se ei ollut hyvä peli meiltä, ongelmia oli molemmissa päissä. Yksittäisenä asiana 27 menetystä, joista tuli 35 pistettä, oli aika iso tekijä, ToPo pääsi tekemään paljon helppoja koreja, kertoi valmentaja Jukka-Pekka Kujala.

–Viimeinen erä oli paras, melko tasainen jo. Vaikka ero oli revennyt isoksi, meillä oli tavoite saada hyvä jakso loppuun. Se antaa usein eväitä seuraavaan peliin.

Hyvänä puolena ottelussa Kujala näkee sen, että juniori-ikäiset pelaajat saivat aiempaa isompia peliminuutteja, mikä on tärkeää jatkoa ajatellen: peliin ehtii päästä sisälle ja nähdä, mitä omassa tekemisessä pitää parantaa ollakseen vahvempi taistelemaan tilanteissa.

ToPon ahkerin pistenikkari oli Erika Davenport 17/12/5, häntä tuki Taru Tuukkanen vahvoin ottein. Vedon parhaana palkittiin Anni Kujala, joka otti vastuuta ja viimeisteli tehokkaasti. Vedon tilastot lauantailta näyttivät seuraavaa: Pihla Jaatinen 3/0/2, Minttu Isoranta 1/5/1, Riikka Kujala 3/2, Anastasija Podunavac 14/8/3, Kym Royster 18/11/1 ja KESKIVIIKKONA Vimpeliin saapuu runkosarjan kolmanneksi kivunnut Kouvottaret, joka oli runkosarjan tilastojen valossa hyvin samalla tasolla kuin Veto. Ottelu käynnistyy kello 18:30. Runkosarjassa Veto voi molemmat joukkueiden väliset kohtaamiset nimiinsä.

–Play off -paikka on jo hankittuna, nyt pitää kehittää peliä. Odotan että pystyttäisiin puolustuspeli nostamaan tietylle tasolle ja Kouvola pidettyä kohtuullisissa pisteissä: jos se onnistuu, hyökkäyspäässä löytää hyviä ratkaisuja, jolloin voitto on mahdollinen. Iso teema on pitää pallosta huolta, ja saada menetysten määrä normaaleihin lukemiin. Burnettin lisäksi myös Riikka Kujala on poissa kokoonpanosta, joten niillä pelaajilla, jotka ovat alkukauden aikana päässeet vähemmän pelaamaan, on mahdollisuus ottaa vastuuta, näkee Kujala.

Hänen mukaansa Burnettin poissaolon kanssa ollaan joukkueessa sinut ja tiedetään, että jossakin vaiheessa loppukautta hän tulee takaisin.

–Tässä tilanteessa ei kannata kiirehtiä ja väkisin lähteä pelaamaan, jos on riski vamman uusiutumisesta.

Kotiotteluherkkua on luvassa myös lauantaina, kun kello 15 käynnistyy liikuntahallilla Vedon ottelu HBA-Märskyä vastaan.

–HBA tulee pitämään vauhtia, prässää palloa koko kentän alueella. Siinä korostuu vielä pallon pitäminen ja nopea paluu puolustukseen, koska heillä on hyvä siirtymähyökkäys. HBA:lla hyväjalkaisia pelaajia, jotka tulevat vahvasti myös yksi vastaan yksi -tilanteissa ajamaan korille.

Yleisörajoitukset ovat helpottaneet, tällä hetkellä katsomon kapasiteetista saa ottaa puolet. Liikuntahallilla maksimimäärä yleisöä on 700.

–Urheilu on parasta livenä paikan päällä, Kujala muistuttaa. –Yleisö tuo peliin oman tunnelmansa ja on niin pelaajille, valmentajille kuin tuomareillekin iso juttu, että väkeä on katsomossa. Kokemusta ilman yleisöä pelaamisesta on viime kaudelta ja nyt muutama kierros tällä kaudella, mikä on vahvistanut entisestään yleisön merkitystä ottelun tunnelmassa ja hengessä.

Otteluihin voi Kujalan mukaan tulla terveysturvallisesti, jokaiselle löytyy varmasti sopiva paikka.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.