Terveyspalvelujohtajalle etsitään sijaista

JÄRVI-POHJANMAAN perusturva hakee kuntarekryn kautta terveyspalvelujohtajan eli ylilääkärin sijaista ajalle 14.3.-31.12.2022. Ensimmäisellä haulla kiinnostuneita ei ilmaantunut, joten hakuaikaa päätettiin jatkaa 14. helmikuuta saakka.

Terveyspalvelujohtaja Ioannis Stogiannidis on työskennellyt joulukuusta saakka etäyhteydellä kotoaan käsin ja apulaisylilääkäri Leena Uusitalo on pitkälti vastannut hallinnollisesta työstä paikan päällä terveyskeskuksessa.

–Olen hakenut virkavapaata ylilääkärin tehtävästä perhesyistä johtuvan pitkän poissaolon takia, mutta palaan pitämään vastaanottoa, kun se on mahdollista, mahdollisimman pian. Olen nyt hoitanut perusterveydenhuollon asioita etänä ja osallistunut erilaisten toimielinten kokouksiin täältä käsin. Henkilökunnalle ylilääkärin fyysinen läsnäolo on iso tuki ja turva, ja tarvitsisimme lisää kokeneita lääkäreitä esimerkiksi kesäkandien avuksi.

Hän on huolissaan siitä, ettei hakijoita ole ilmaantunut ja ymmärtää, että tänä aikana on haastavaa löytää kokenutta sijaista.

–Hyvinvointialueen valmistelu on käynnissä joka puolella, kaikkialla on epävarmuutta siitä, mitä tulee tapahtumaan, joten on ehkä huono hetki siirtyä uusiin kuvioihin, etenkin väliaikaisesti.

Vt. terveyspalvelujohtaja Jaakko Anttila jakaa huolen.

–Jatkoimme hakuaikaa ja pohdimme myös niin sanotun kohdennetun rekrytoinnin mahdollisuutta johtotehtävistä kiinnostuneiden lääkäreiden osalta, mutta terveyspalvelujohtajan työpanosta emme hanki ostopalvelulääkäriltä. Jos hakijoita ei ole, kartoitamme muita vaihtoehtoja.

–Jos ei löydy sijaista, jatkamme sen hyvinvointialueen valmistamista perusturvajohtajan ja apulaisylilääkärin kanssa, arvioi Stogiannidis vaihtoehtoja.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.