Kaksineuvoisen viikkotiedote: Koronarajoituksia lähdetty keventämään, terveysturvallinen käytös korostuu

Julkaistu:

Aihe:

KORONAAN liittyvä terveydenhuollon kuormitus on tasaantumassa.

Sen johdosta Avi on purkanut Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueelta tilojen sulkua koskevan määräyksen, eikä ulkona järjestettäviä tilaisuuksia enää rajoiteta.

Sen sijaan sisätiloissa voidaan järjestää 5.2.–18.2.2022 välisenä aikana vain sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu istumapaikat ja käytössä on enintään 50 % käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä.

Rajoja purettaessa korostuu kaikkien yhteinen vastuu terveysturvallisesta käytöksestä. Edelleen tulee muistaa hygieniakäytännöt ja maskin käyttö, lähikontaktien välttäminen sekä rokotussuojasta huolehtiminen.

KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisen alueella 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset tulivat mukaan tammikuussa. Tähän mennessä tuon ikäryhmän lapsista on rokotuksen saanut Evijärvellä 27,1 % ja Kauhavalla 8,8 %.

5–11-VUOTIAIDEN koronarokotusten ajanvaraus tehdään jatkossa ainoastaan takaisinsoittonumerosta 06 2412 4545.

Yli 12-vuotiaille on viikolla 6 tarjolla  Pfizerin rokotetta ilman ajanvarausta seuraavina aikoina:

Ma 7.2. Kauhava klo 9–15.30

Ti 8.2. Ylihärmä klo 9–15.30

Ke 9.2. Alahärmä klo 9–15:30

To 10.2. Kortesjärvi klo 9–14:30

to 10.2. Kauhava klo 11–18

Pe 11.2. Evijärvi klo 9–14.30

La 12.2. Kauhava klo 10–15

KAKSINEUVOISEN työntekijöiden on tullut toimittaa esihenkilöilleen todistus tartuntatautilain 48 a §:n mukaisesta riittävästä rokotussuojasta. Johtoryhmä käsittelee tilannetta kokouksessaan 9. helmikuuta, ja asia on esillä samana päivänä myös esihenkilöiden kokouksessa.

Esihenkilöt ja tulosaluejohtaja kuulevat työntekijöitä, joilla ei ole riittävää rokotussuojaa. Kuulemisissa selvitetään myös mahdollisuus korvaavaan tai muuhun työhön. Palkanmaksu keskeytetään niiden työntekijöiden kohdalla, joille korvaavaa tai muuta työtä ei voida osoittaa.

Laki mahdollistaa kutsumaan työhön henkilöitä, joilla palkanmaksu on keskeytetty, mikäli asiakasturvallisuus sitä edellyttää, eikä riittävän rokotesuojan omaavia työtekijöitä ole saatavilla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.