Järkevästä kutistumisesta fiksuun kasvuun – Vimpelin kuntastrategia uurtaa uraa

Vimpelin kuntastrategiaa vuosille 2022–2025 on laadittu isolla joukolla syksyn ja talven aikana. Kunnassa on tultu siihen tulokseen, että järkevä kutistuminen ei ole vaihtoehto, kuvailee kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.
VIMPELIN kunnanvaltuusto näytti vihreää valoa vuosien 2022–2025 kuntastrategialuonnokselle iltakoulussaan 31. tammikuuta, ja maanantaina 7. helmikuuta se viimeistellään poliittisten ryhmien kokoontumisessa kunnanhallituksen puheenjohtaja Hannu Särkisen johdolla. Sen jälkeen luonnos tulee kuntalaisten luettavaksi ja kommentoitavaksi kunnan nettisivulle.

Laajalla kokoonpanolla, jossa ovat valtuutettujen lisäksi olleet mukana virkamiehet, yrittäjät, ikäihmiset ja nuoret, on hiottu ajatuksia siitä, millainen on Vimpeli tulevaisuudessa.

–Liikkeelle lähdettiin globaaleista trendeistä, jotka vaikuttavat myös paikallisella tasolla. Visio ja toimenpiteet ovat kuitenkin varsin poikkeukselliset, kun katsotaan kuntien toimintaympäristöä nyt ja tulevaisuudessa, toteaa Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

Hän on asioita pohdittuaan kääntynyt harkitusta kutistumisesta järkevän kasvun kannalle.

–Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ei kestä nykyistä huoltosuhdetta. Syntyvyys on suurten nälkävuosien tasolla, historiamme suurimmat ikäluokat ovat eläköitymässä, eivätkä digitaaliset ja kotiin vietävät palvelut poista terveysmenojen räjähdysmäistä kasvupainetta. Jos konkreettisia toimenpiteitä ei tehdä ja pian, kaikki luhistuu. Työvoiman vähetessä lähtevät tehtaat, koulut, palvelut ja asukkaat. Järkevä kutistuminen kuulostaa yhtä järkevältä kuin syöpähoito terminaalivaiheessa, se on kuntien saattohoitoa.

Siksi Smart Growth. –Teemme selkeän strategian ja lähdemme panostamaan kasvuun. Vimpelissä syntyi viime vuonna yhdeksän lasta, joten kasvua täytyy saada muualta. Tarvitaan lisää lapsia, perheitä, yrittäjiä, työntekijöitä ja investointeja, veronmaksajia, harrastusten vetäjiä ja elinvoimaa.

Uusia vimpeläisiä huhuillaan pois muuttaneista, mökkiläisistä ja Jami-yhteistyöstä.

–Järviseudun brändi on kasvanut Karjalassa, siihen panostettu paljon, kuten Ville Haapasalo-yhteistyö, mutta paras mainos on sana, joka kulkee sinne täällä jo olevien kautta. Sieltä tulevat integroituvat tänne hyvin, oppivat nopeasti kielen, löytävät ystäviä ja esimerkiksi yksi heistä osti viime viikolla talon Vimpelistä.

STRATEGIAN laatimista ohjasivat tämänhetkinen tilanne ja tulevaisuuden ennusteet. Pieni kunta monine sankareineen aikoo olla olemassa myös tulevaisuudessa.

–Jatkamme samoilla arvoilla, joita ovat avoimuus, yhteisöllisyys sekä kunnan sisällä että naapureiden kesken, sitoutuneisuus ja positiivisuus. Visiomme on olla kuntakentän edelläkävijä, näyttää mallia väestön vähenemisen pysäyttäjänä. Haluamme olla kunta, joka etsii mahdollisuuksia.

Strategia sisältää 11 palasiin pureskeltua osa-aluetta.

–Usein strategioista puuttuvat konkreettiset toimenpiteet, mutta me kirjaamme ne näkyviin. Kuntalainen näkee, mitä valtuustokauden aikana halutaan tehdä ja lautakunnat laativat listan hankkeistaan vuosittain.

Kehityskohteita ovat muun muassa keskustaajama, Vieresniemi ja Hietoja sekä Lakeaharjun alue.

–Tulevaisuuden menestys sorvataan yhteistyössä muiden kuntien kanssa. Toteutettavat toimenpiteet turvaavat nykyisten vimpeliläisten asumisen elinvoimaisessa kunnassa, jossa on palveluita ja elämisen mahdollisuuksia.

–Yksi toimenpiteistä on tulevaisuuden ja mahdollisuuksien toimikunta, johon otamme mallia Arabiemiraateissa toimivasta vastaavan nimisestä ministeriöstä. Sen tehtävä on ratkaista ongelmat ja edistää asioita nopeutetulla, ei-byrokraattisella toiminnalla suunnittelemalla ja lobbaamalla muiden toimielinten avuksi. Kun on tavoite, ongelma paloitellaan, etsitään ratkaisut, kuinka toteutetaan, ja jos tarvitaan rahaa, tutkitaan, mistä sitä saadaan parhaiten, kehen ollaan yhteydessä. Toimikunta on apuna yli toimialarajojen.

Myös yrityskiihdyttämö on suunnitelmissa.

Tärkeä osa uusien asukkaiden saamista ja juurruttamista on vastaanottotiimi, joka ottaa kopin mahdollisista kuntaan muuttajista asuntosihteerin kautta.

–Kartoitamme tulijan asuntotarpeet, työtilanteen, osaamisen, harrastukset ja niin edelleen, tarkoituksena integraatio, osaamisen hyödyntäminen ja elinvoiman maksimointi.

Leijonanmieli nostaa esille ulkomaisten osaajien saamisen suomalaisille työmarkkinoille. –Jos venäläistä lääkäriä aletaan kouluttaa levyseppähitsaajaksi, se on haaskausta, kun samaan aikaan meillä on huutava pula lääkäreistä. Teemme tästä polkuopintomallin ja pilotin, jolla helpotamme työvoiman kohtaanto-ongelmaa.

Vallan vallattomiksi ei kuitenkaan heittäydytä. Taloudellinen vastuu on kirjattu strategiaan: tavoitteena on neljän miljoonan euron puskuri taseeseen tulevia vuosia varten.

LEIJONANMIELI toivoo kuntalaisilta palautetta sekä lisää näkökulmia ja ajatuksia strategiaan liittyen.

–Sitä on laadittu isolla joukolla, mutta mitä useampi on sen teossa mukana, sen parempi. Sen tulisi edustaa, ei vain kunnanjohtajan näkemystä, vaan ajatuksia, jotka jokainen kuntalainen voi kokea omakseen ja suunnan yhteiseksi. Hulluiltakin tuntuvat ajatukset ovat tervetulleita.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.