Kansalaisopistossa syntyi opetusvideoita suomen kielen oppimisen tueksi

Videoiden aiheena oli muun muassa juhannus sekä suomalaiset talvilajit hiihto ja pilkkiminen. Kuvat: Maaria Koivula-Talkkari

JÄRVILAKEUDEN kansalaisopistossa on päättynyt Opetushallituksen rahoittama Oppia ja osallisuutta -hanke.

Hankkeen kohderyhmänä olivat alueella asuvat maahanmuuttajat, erityisesti kotivanhemmat, joita pyrittiin hankkeen kautta osallistamaan ympäröivään yhteisöön. Hankkeessa toteutettiin kielikahvilatoimintaa sekä kuvattiin opetusvideoita, jossa maahanmuuttajat olivat mukana aktiivisina toimijoina.

Hankkeen kautta syntyneet opetusvideot ovat kaikkien vapaasti hyödynnettävissä suomen opiskelun tueksi. Videoissa on mukana eri-ikäisiä harrastajanäyttelijöitä Järvilakeuden kansalaisopiston alueelta. Videoiden aiheina ovat Suomen eri vuodenajat ja niihin liittyvät juhlat ja tavat huumoria unohtamatta. Videoissa nousee esiin myös Järvilakeuden kansalaisopiston alueen ominaispiirteitä ja paikallisuutta.

Mainos

Opetusvideot käsikirjoitti kansalaisopiston suomenopettaja Tarleena Lehtiniemi ja ohjasi Maaria Koivula-Talkkari. Kuvauksesta ja editoinnista vastasivat Rosanna Kunnari ja Jarmo Vainionpää.

Videoissa esiintyvät Jarmo Kumpula, Marko Hippi, Mirabela Cocarla, Veeti Hippi, Ilona Talkkari, Luis Marin, Jyoti Shewale, Oleg Vinorgadov, Tudor Cocarla ja Eero Talkkari.

Opetusvideot ovat katsottavissa Järvilakeuden kansalaisopiston Youtube-kanavalla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.