Helsingin yliopiston ja Kraatterijärven geoparkin välille yhteistyösopimus

HELSINGIN yliopisto ja Kraatterijärven geopark ovat allekirjoittaneet viisivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on helpottaa konkreettisen koulutus- ja tutkimusyhteistyön käynnistämistä.

Yhteistyössä keskitytään aluksi luonnontieteiden edistämiseen tieteellisen tutkimuksen ja koulutuksen sekä tutkimusinfrastruktuurin kehittämisen kautta. Sitä voidaan laajentaa muille, yhteistä etua kiinnostaville tieteellisille tai yhteiskunnallisille aloille.

Yhteistyötä tekevät geoparkin henkilökunta ja Helsingin yliopiston opiskelijat sekä tutkimus- ja tekninen henkilöstö.

Sen piiriin kuuluu opiskelijoiden ja tohtoritutkijoiden ohjaus ja koulutus kenttäpohjaisissa tekniikoissa geoparkissa; yhteistyö tutkimuslaitteiden ja -infrastruktuurin isännöinnissä ja ylläpidossa, kuten kenttäasemat; kansalaistieteen ja elinikäisen oppimisen yhteistyö; yliopistotutkimuksen tulosten ja tutkimukseen perustuvien innovaatioiden levittäminen; vierailujen, seminaarien, työpajojen ja retkien järjestäminen; sekä yhteistyöhankkeet, jotka koskevat geoparkia ja sen luontoa ja ympäristöä.

–Yhteistyösopimus on geoparkin alueelle valtavan suuri mahdollisuus. Yhteisten toimenpiteiden kautta alueemme yritykset saavat käyttöönsä yliopistotutkimukseen perustuvaan innovaatiopankin, jossa on maamme suurimman ja menestyneimmän yliopiston koko tutkimustuloksiin perustuvat innovaatiot. Niiden hyödyntäminen on kiinni alueemme yritysten aktiivisuudesta, sanoo geopark-projektin johtaja Heikki Mäkipää.

–Yhteistyösopimus antaa myös mahdollisuuden alueemme koulutuslaitoksille, kuten lukioille, erilaisten kalliidenkin tutkimuslaitteiden käyttöön. Lisäksi aluettamme lähellä oleviin erillislaitoksiin, muun muassa Ruralia-instituuttiin ja Hyytiälän tutkimusasemalle, voidaan sopimuksen pohjalta kehittää yhteisiä yhteiskunnallisia ja luontoa koskevia hankkeita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.