Eepos-kirjastot täyttävät viisi vuotta

Pienen miehen ensimmäinen kirjastopäivä Lappajärven kirjastossa.

Eepos-kirjastot juhlivat viisivuotista yhteistyötä, kun 8.2.2017 eepos aloitti toimintansa. Etelä-Pohjanmaan lisäksi mukaan kuuluvat Pohjanmaan kirjastot Kaskisista ja Laihialta. Keski-Pohjanmaalta mukana Eepoksessa on Vetelin ja Perhon kirjastot.

Koko eepoksen toiminta-alueella asuu 211 000 asukasta. Kaikkien kirjastojen kokoelmat ja palvelut ovat asiakkaan käytössä yhdellä kirjastokortilla. Erilaisia aineistoja, jotka muodostuvat kirjoista, musiikista, peleistä ja monesta muusta, on yli 2 miljoonaa kappaletta. Toisesta kirjastosta varatut aineistot kuljetetaan asiakkaan omaan kirjastoon ja ne voi palauttaa mihin tahansa kirjastoon lainauspaikasta riippumatta. Eepos-kirjastojen asiakkailla on myös käytössään monipuolisesti e-aineistoja. Asiakas voi lainata e-kirjoja ja –äänikirjoja, kuunnella musiikkia, lainata musiikin verkkokursseja, katsoa elokuvia ja sarjoja sekä lukea kirjastoissa e-lehtiä.

Eepos-kirjastot kehittävät palvelujaan jatkuvasti. Yhteisenä hankkeena on toteutettu mm. lukudiplomi ja Lukuliekki-peli, jossa 3.–4. luokkien oppilaat kilpailevat lukevimman luokan pokaalista. Kevään kuluessa toteutetaan yhteisiä kirjailijavierailuja, joita voi seurata oman kirjaston etäkatsomosta tai kotoa omalla laitteella.

Eepos-kirjastot juhlistavat viisivuotista yhteistyötä helmikuussa. Juhlan kunniaksi asiakas saa ajalla 7.-20.2.2022 maksutta uuden kirjastokortin kadonneen tilalle. Kirjastoissa saattaa olla myös tarjoilua ja tapahtumia, joista tiedotetaan kirjastojen omilla nettisivuilla ja somekanavilla. Asiakkaat saavat käyttönsä myös uuden etäkäyttöisen e-lehtipalvelun. E-lehtiä voi nyt lukea omalla laitteella kirjautumalla kirjastokortin tunnuksella ja pin-koodilla osoitteessa eepos.emagz.fi. Palvelussa on luettavana kaksi sanomalehteä ja 26 aikakauslehteä.

Eepos-kirjastojen visiona on olla tunnettu, tehokas ja innostava lukutaitojen edistäjä.

Ensi viikon lehdessä asiasta lisää.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.