Alajärven vapaa-aikatoimi saa packraftin lahjoituksena, kunhan kaupunginjohtaja vaeltaa 300 kilometriä erämaassa

Vätsärin erämaa odottaa Vesa Koivusta. Kuva: Anna Koskela
JAPO lahjoittaa Alajärven vapaa-aikatoimelle packraftin eli reppulautan, ilmatäytteiseksi kestäväksi kanootiksikin sitä voi kuvailla. Edellytyksenä on kaupunginjohtaja Vesa Koivusen osallistuminen Kairacroft Vätsäri -kisaan.

Packraft mahtuu rinkkaan tai reppuun pienen kokonsa ja kevyen painon johdosta. Ilmatäytteisen kanootin avulla voit tehdä retkeilyyn aivan uusia reittisuunnitelmia, koska vesistöt eivät ole enää esteenä matkan teolle. Myös maastopyöräilijät, kalastajat ja metsästäjät ovat löytämässä tämän vähemmän tunnetun kulkuvälineen. Tietysti ihan perinteinen melontaretkikin onnistuu ilmatäytteisellä kulkuneuvolla. Packrafteja löytyy yhden tai kahden hengen kulkemiseen, joten retki onnistuu kaverin tai maastopyörän kanssa helposti. Vapaa-aikatoimi on luvannut käyttää lahjoituksena saatavaa packraftia monipuolisesti kaikkien alajärvelaisten iloksi sekä mahdollisesti he tulevat lainaamaan sitä myös viikon mittaisille jaksoille. Lahjoitus sisältää myös melat, pelastusliivit ja kypärät eli setti on vain ilmantäyttämistä vaille valmiina reissuun. Sekin tapahtuu kätevästi ladattavalla taskuun mahtuvalla pumpulla tai perinteisesti puhaltamalla.

Alajärven puhelinosuuskunta haluaa varmistaa välineistön toimivuuden ja turvallisuuden ennen kuin ne luovutetaan suuremman yleisön käyttöön. Lahjoituksen eteen Alajärven kaupunginjohtaja joutuu ottamaan osaa Kairacross Vätsäri 2022 kilpailuun. Kilpailu järjestetään Vätsärin erämaassa 31.7-4.8.2022. Kilpailussa Koivunen ottaa osaa parikilpailuun miesten sarjassa parinsa Asko Toropaisen kanssa. Kilpailureitin pituus on 300 km ja siellä on 20-30 suunnistusrastia, jotka etsitään järjestyksessä. Kaikki tarvittavat välineet ruoka mukaan lukien kannetaan mukana ja reittiä taitetaan itse suunnistaen jalan sekä packrafteilla. Vätsäri on poluton erämaa, yksi Suomen syrjäimmistä alueista ja se on maan järvitihein alue. Laajojen kivikoiden takia kulkeminen on paikoin haasteellista asettaen myös suunnistukseen omat vaikeudet. Joukkueiden etenemistä voi seurata livenä kilpailun aikana ja kilpailusta löytyy tarkempaa tietoa kisasivuilta: https://kairacross.fi/fi/vatsari/2022/tapahtumainfo.

Koivusen mukaan haaste pakottaa harjoittelemaan aktiivisesti kilpailua varten, ja tarjoaa myös kesälomaan mukavan tavan haastaa itseään Lapin erämaissa.

-Vätsäri onkin tuttu paikka ja tiedän sen haasteellisuuden, koska muutama vuosi kilpailin siellä vastaavan tyylisessä kilpailussa, tosin ilman kanootteja. Joukkueen nimeksi otimme lahjoittajaa kunnioittaen JAPO Valonnopeudella; nimi tosin ei liene enne meidän joukkueen etenemisestä. Periksi ei kuitenkaan tulla antamaan, vaan pyritään ehtiä hakemaan mahdollisimman monta rastia  neljän vuorokauden aikana.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.