Ari Auranen valittiin Lapuan hiippakunnan pappisasessoriksi toiselle kaudelle

Mikäli tulos vahvistetaan, tuomiokapituli nimittää lääninrovasti Ari Aurasen pappisasessoriksi kolmen vuoden ajaksi. Kyseessä on Aurasen toinen asessorikausi. Hänen nykyinen kolmivuotiskautensa päättyy 31.3.2022.

Toiseksi eniten ääniä, 63 ääntä, sai Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Markku Orsila. Laihian seurakunnan kirkkoherra, TT Antti Yli-Opas sai 23 ääntä.

Vaali toimitettiin rovastikunnittain, ja ääniä annettiin kaikkiaan 260. Äänioikeutettuja oli yhteensä 480. Äänioikeutettuina olivat Lapuan hiippakunnan papit ja virassa olevat lehtorit.

Pappisasessorin tehtävä on osa-aikainen, ja sitä hoidetaan oman viran ohella. Pappisasessori osallistuu muun muassa tuomiokapitulin istuntoihin ja piispantarkastuksiin. Pappisasessoriksi kelpoinen on hiippakuntaan kuuluvan seurakunnan tai seurakuntayhtymän palveluksessa oleva pappi, joka on toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa ja joka on suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon. Sama henkilö voidaan valita pappisasessoriksi enintään kahdeksi toimikaudeksi.

Lapuan hiippakunnassa on kaksi pappisasessoria, joista toinen on Äänekosken seurakunnan kirkkoherra, TL Elina Tourunen. Perinteisesti toinen asessori on ollut Keski-Suomesta ja toinen hiippakunnan länsiosasta.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.