Ylikylän nuorisoseuran näyttämöllä nostetaan ajankohtaisesti esiin muistisairaus

Jouko Mäkinen (vas.) näyttelee pääosaa Isä-näytelmässä. Myös Laura Jokinen palaa takaisin nuorisoseuran näyttämölle. Kuva on vuodelta 2014, kun Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuralla esitettiin Orvokki Aution Pesärikko. Kuva: Foto-neiti/Annica Hölsömäki

Julkaistu:

FLORIAN ZELLERIN palkittu Isä-näytelmä (La Père) saa ensi-iltansa Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuralla Muistiviikolla 2022 lauantaina 24. syyskuuta. Isä-näytelmä johdattaa katsojan syvälle muistisairaan isän sirpaloituvaan mieleen. Maailmaan, jossa kaikissa ympärillä olevissa asioissa ei tunnu olevan järkeä.

–Katsoja muodostaa tarinan lopulta omassa mielessään niistä palasista, joita hänelle tarjotaan. Näytelmässä on kiehtova rakenne, koska tarinaa ei tarjoilla valmiina, paljastaa näytelmän ohjaaja Eija-Irmeli Lahti. 

–Isää ei voi kutsua tarinaksi, sillä moni meistä elää suoraa tai välillisesti siinä maailmassa, jonka näyttämöltä saamme koettavaksi, kertoo näytelmän tuottaja Joonas Autio. 

Isän roolissa nähdään nuorisoseuran näyttämöltä tuttu Jouko Mäkinen. Muissa rooleissa näyttämöllä nähdään Laura Jokinen, Heli Kivikangas, Sami Paalanen, Jukka Varvas sekä Katja Ylipelkonen-Puuskamäki. 

–Vaikka roolit on täytetty, haemme harrastajia muun muassa rakentamaan lavastusta, puvustusta, rekvisiittaa sekä valo- ja äänitekniikkaa, Autio muistuttaa.

NÄYTELMÄN tekemistä tukee perinteisesti Järvilakeuden kansalaisopisto, jonka panos mahdollistaa ammattiohjaajan käyttämisen. Koska näytelmän teema liittyy muistisairauteen, on Kortesjärven Ylikylän nuorisoseura saanut yhteistyöhön mukaan Etelä-Pohjanmaan muistiyhdistyksen.

–Yhteistyömme muistiyhdistyksen kanssa tarkentuu kevään aikana. Yksi selkeä tarve on saada rakennettua yleisötyön keinoin katsojille eväitä esimerkiksi muistisairaan läheisen kohtaamiseen, Autio paljastaa.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.