Järviseudulle kultaa SM-hiihdoista

Esko Hyyppä (vas.), Samuel Hyyppä ja Aarne Lehtisalo hiihtivät vauhdikkaasti SM-kisoissa.

Julkaistu:

Aihe:

VIIKONVAIHTEESSA käydyissä veteraanien hiihdon SM-kisoissa Aarne Lehtisalo voitti kultaa sarjassa M85 4,2 km ajalla 15:55,6. Vauhti oli niin hyvä, että hän olisi sijoittunut mitaleille myös M80-sarjassa. Sarjan M30 6,3 kilometrin matkan voitti Samuel Hyyppä ajalla 17:30,0, eroa seuraavaan kertyi yli kaksi ja puoli minuuttia.
Sunnuntaina Vimpelin Vedon joukkue (Samuel Hyyppä, Aarne Lehtisalo ja Esko Hyyppä) voitti 3 x 6,1 km viestin sarjassa M30. Ensi vuonna joukkueemme ehkä nuorenee muutamalla kymmenellä vuodella.

Kisat käytiin Tampereella Kaupin pesäpallostadionilla, paikka on viime vuosina ollut hyvin antoisa Vedon hiihtäjille. Olosuhteet olivat hyvät. Paha yhteentörmäyskin kuitenkin sattui. Siinä kilpailija loukkasi päänsä ja polvensa pahasti radan kaksisuuntaisella alkuosuudella.

Mainos

VUODEN alussa Aimo Järvelä EU osallistui Tanskan mestaruusturnauksen Jysken osakilpailuun sisäsoudussa sarjassa M80 1 000m voittaen sarjansa ajalla 3:44,2 selvällä erolla.
19.12. hän voitti Italian mestaruuskilpailuissa sarjan M80 2 000m ajalla 7:51,1. Samoissa kisoissa Esko Hyyppä, LaVe, voitti Italian mestaruudet sarjoissa M70 kevyt 2 000m, aika 7:41,4, ja M70  kevyt 1 000m, aika 3:40,4. Italian kilpailut olivat samalla MM-karsintakilpailut. Kisapaikka ratkeaa vasta helmikuun alussa. Yhteen sarjaan pääsee Euroopasta vain kolme soutajaa.