Lukijan mielipideartikkeli:

Aluevaalit Järviseudun vinkkelistä katsottuna

microsoftteams-image_2.png
ETELÄ-POHJANMAAN hyvinvointialueen vaaleista on eräät gallupit antaneet kuvan, että Järviseudun alueelta ei tule valituksi yhtään edustajaa aluevaltuustoon.

Meillä on lukuisia ehdokkaita alueemme joka kunnassa. On totta, että jos äänet jakautuvat tasaisesti kaikille, niin kukaan ehdokkaistamme ei tule valituksi, vaan edustajat tulevat maakunnan keskialueilta, väkirikkaimmista kunnista ja kaupungeista.

Meidän Järviseudun pienten kylien asukkaiden ainut mahdollisuus saada edustaja aluevaltuustoon on se, että keskitetään äänemme, yli puoluerajojen, kyvykkäälle, asiantuntevalle ja tarmokkaalle ehdokkaalle. Sellainen ehdokas meillä on Esko Ahonen.

Esko on pitkän linjan vaikuttaja. Hän on ollut mm. kaupungin- ja kunnanvaltuutettuna ja valtuuston puheenjohtajana Alajärvellä ja Evijärvellä. Eduskunnassa kaksi kautta, siellä 4 vuotta valtiovarain valiokunnassa valmistelemassa valtion budjettia. Esko toimii myös pienten kuntien neuvottelukunnan puheenjohtajana kuntaliitossa.

Kunnanjohtajana Esko toimi 9 vuotta Lestijärvellä, jossa osallistui  Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyskuntayhtymä SOITEn toimintaan. Keski-Pohjanmaalla SOTE yhdistämistyöhän tehtiin tuona aikana.

Tällä vaalikaudella Esko toimii Etelä-Pohjanmaan SOTE poliittisen seurantaryhmän jäsenenä.  Eskolle on vuosien mittaan kertynyt paljon tietoa kunnallisesta ja valtakunnallisesta päätöksenteosta ja Eskolla on todella hyvä asiantuntijaverkosta ja suhteet päättäjiin ympäri valtakuntaa. Nämä meriitit tarkoittavat, että Eskolla on alueellamme ylivoimaisesti eniten tietoa ja kokemusta tulevan hyvinvointialueen toiminnasta.

Olemme ihmeeksemme kuulleet väitteitä, että Esko ajaisi aluevaltuustossa vain kuntayhtymä Kaksineuvoisen asioita. Tämä väite ei tietenkään voi pitää paikkaansa, ja osoittaa väitteen tekijältä asiantuntemuksen puutetta. Vuoden 2023 alusta alkaen ei toimi enää kuntayhtymät Kaksineuvoinen tai Järvi-Pohjanmaa. On vain yksi Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue. Sen käynnistämiseen tarvitsemme Eskoa, turvaamaan se, että meidän alueen kunnissa ei SOTE-palvelut ainakaan heikkene, vaan pysyvät vähintään nykytasolla. Tai ehkä on jopa mahdollista parantaakin palveluita.

Esko Ahosen Järviseutulaisen tukiryhmän puolesta Asko Latukka, Evijärvi, Martti Niemi, Alajärvi, Jorma Kivikangas, Kortesjärvi, Lasse Hokkala, Kortesjärvi, Hillevi Vanhamäki, Lappajärvi, Markku Pajala, Vimpeli, Alina Lehto, Evijärvi

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.