Lukijan mielipideartikkeli:

Hyvinvointialueen toimivuus riippuu täysin lähipalvelujen toimivuudesta

jss_2.jpg
VUODET perusturvalautakunnassa ja sairaanhoitopiirin hallituksessa ovat vahvistaneet minulle kahta tosiasiaa. Ensinnäkin kuinka merkittäviä ovat joustavat palveluketjut ja toiseksi kuinka tärkeitä ovat lähipalvelupisteissä annetut palvelut.

Jokainen meistä tunnistaa itsessään sen, että kun tarve palvelulle syntyy, on tärkeää saada asia hoitoon mahdollisimman pian. Jos palveluun pääsy on hankalaa ja työlästä, annamme asian joko olla tai pyrimme ehkä hakeutumaan palvelun piiriin myöhemmin. Hoidon viivästyminen on aina huono ja jopa vaarallinen asia.

Meidän pitää pystyä kuulemaan ja ymmärtämään ihmisen avun tarve ja antamaan apua. Emme saa toistella asiakkaalle mantraa siitä, millaisen byrokraattisen polun hänen tulisi käydä läpi ennen saatavaa apua. Usein olisi yksinkertainen ja toimiva ratkaisu antaa maksusitoumus tai palveluseteli yksityisen palveluntuottajan luokse.

Hyvinvointialue palvelee noin 195 000 asukasta. Työllistää noin 9 000 ammattinsa osaavaa työntekijää. Rahaa on käytössä noin 800 miljoonaa euroa. Isoja lukuja ja työ alueen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastuspalveluiden järjestämisessä vaativa.

Hyvinvointialueen tulisi turvata ja parantaa palveluja sekä hillitä kustannusten nousua. Uskon, että luottamushenkilönä ja yrittäjänä hankkimani kokemus kyseisiin asioihin auttaa valtuutetun työssä ja pystyn palvelemaan Sinua ja hyvinvointialuetta.

Vielä lopuksi. Hyvinvointialueen tulee huolehtia, että alueelta löytyy julkisen lisäksi myös vahvaa yksityistä palveluntarjontaa niin ennaltaehkäisevästi kuin akuutin palveluntarpeen osalta. Lähipalveluna.

Anne Niemi, Aluevaaliehdokas, Kokoomus (sit)

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.