Lukijan mielipideartikkeli:

Asiakas on tärkein, käytä ääntäsi lähipalvelujen puolesta

microsoftteams-image_2.png
ALUEVAALIT ovat ensimmäiset Suomessa. Niissä valitaan aluevaltuutetut 21 hyvinvointialueelle. Etelä-Pohjamaan hyvinvointialueella, johon kaikki Järviseudun kunnat kuuluvat, valitaan 59 valtuutettua.

Kuntien vastuulla olleet sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut siirtyvät 1.1.2023 Hyvinvointialueen järjestettäväksi. Tämä ensimmäinen aluevaltuusto aloittaa kautensa 1.3.2022. Aluevaltuuston tehtäviin kuuluu muun muassa päättää hyvinvointialueen strategiasta, hallintosäännöstä ja taloudesta.  

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue organisaationa on iso. Asukaspohja on noin 200 000 henkilöä ja hyvinvointialueelle siirtyy henkilökuntaa eri tehtäviin noin 9000. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen vuosibudjetti on arvioitu noin 800 miljoonaa euroa. 

Aluevaaleissa on kyse suurimmasta muutoksesta, mitä koskaan on tehty sosiaali-, terveys- ja pelastustoimessa. Aluevaaleissa päätetään sosiaalipalveluista, kouluterveydenhuollosta, mielenterveyspalveluista, terveyspalveluista, palo- ja pelastustoimen resursseista ja ikäihmisten hoivasta. Nämä ovat juuri niitä lähipalveluita, mitä Keskusta ajaa. Keskustan tavoitteena on pitää lähipalvelut kaikkien ihmisten saatavilla. Muutoksen tarkoituksena on taata hyvinvointialueiden eri puolilla eläville tasavertaiset ja helposti saavutettavat palvelut, vähentää eriarvoisuutta ja lisätä turvallisuutta sekä hillitä kustannusten kasvua.  

Kuka tekee päätökset aluevaltuustossa? Niitä tekevät sinne yleisillä vaaleilla valitut, maakuntaa edustavien aluevaltuutettujen joukko, joka koostuu alueen kuntalaisista. Jokainen ehdokas ja tuleva valtuutettu on jonkin hyvinvointialueen kunnan asukas, joka haluaa ajaa maakunnallisia asioita ja tehdä oman osansa koko alueen asukkaiden hyvinvoinnin puolesta.  

Keskusta ajaa lähipalveluita jokaiseen kuntaan, palvelut pitää olla lähellä ihmistä. Palvelut on myös oltava helposti saatavilla. Yhteistyön merkitys korostuu palveluiden järjestämisessä.  

Vimpelin Keskustan kunnallisjärjestö ja paikallisosastot tuemme omaa ehdokastamme Sirpa Salomäkeä Etelä-Pohjamaan aluevaltuustoon. Sirpa Salomäki on pitkän linjan sosiaalialan ammattilainen, jolla on kokemusta niin asiakastyöstä kuin suunnittelutyöstä. Meille tärkeintä on, että palvelut ovat saatavilla lähipalveluna, turvallisina ja hyvälaatuisina. Tärkein on asiakas. Äänestä sinäkin lähipalveluiden puolesta.

Vimpelin Keskustan kunnallisjärjestö ja paikallisosastot

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.