Viikko toi Järvi-Pohjanmaalle 18 uutta koronatartuntaa

Julkaistu:

Aihe:

Oppilaiden kanssa lähikontaktissa olleet on nyt tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Tilannetta seurataan Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän toimesta ja koulujen henkilökuntaa, oppilaita ja vanhempia tiedotetaan tarpeen mukaan.

-Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on edelleen heikko, mutta Järvi-Pohjanmaan tilanne on yleisesti ottaen hieman muuta Etelä-Pohjanmaata parempi, toteaa Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä perjantain tiedotteessa.

Avin tänään antamien rajoitusten vuoksi Alajärven uimahallin yleinen käyttö on kielletty 17.1.-7.2. välisen ajankohdan, kouluryhmät ja kuntoutustoiminta sekä kuntosalin käyttö voi uimahallissa jatkua. Muita liikuntatiloja Alajärven kaupungin, Lappajärven ja Vimpelin kunnan alueella (pallohalli, monitoimihalli, koulujen liikuntasalit, Vimpelin liikuntahalli ja Jamin Lappajärven liikuntasali) ovat suljettuina paitsi:

Yllä mainituissa toiminnoissa on noudatettava aluehallintoviraston 4.1.2022 antaman päätöksen vuoksi tehtyjä kirjallisia suunnitelmia terveysturvallisuudesta. Kuntosalien toiminta voi jatkua, mutta ryhmäliikuntavuorot niissä ovat kiellettyjä. Liikuntatilojen yksityis- ja perhevuoroja voi käyttää ainoastaan, jos yhdellä vuorolla on vain yhden perheen jäseniä.

Pandemiajohtoryhmän mukaan Järvi-Pohjanmaan alueella on edelleen tärkeä hakeutua terveydenhuollon koronatestiin etenkin seuraavissa tapauksissa:

  • vakavat oireet
  • kuuluminen riskiryhmään ja raskaus
  • työskentely sote-alalla hoito- tai hoivatyössä
  • jos tiedät tai epäilet altistuneesi koronapositiiviselle ja sinulla on oireita

Jokaisella on myös mahdollisuus Järvi-Pohjanmaan flunssapoliklinikalla otettavaan koronatestiin, mikäli henkilön oireet sopivat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Koronaviruksen havaitsemiseen suunnitellut kotitestit ovat hyvä lisä ja auttavat löytämään koronatartuntoja terveydenhuollon tekemien testien lisäksi. STM:n mukaan kotitestejä voi hyödyntää esimerkiksi henkilöille, joilla on lieviä oireita tai esimerkiksi altistuneille henkilöille vähintään kahdesti kolmen päivän välein.

Kotitestien luotettavuus positiivisen tuloksen kanssa on osoittautunut hyväksi: lähes aina myös terveydenhuollon koronatesti on osoittautunut positiiviseksi. Vääriä negatiivisia tuloksia kotitestit antavat kuitenkin harmittavan usein, eli testi näyttää, että koronaa ei ole, mutta jostakin syystä tartunta ei vielä kotitestissä näy. Tästä syystä, jos koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sopivat oireet jatkuvat, on syytä toistaa kotitesti tai hakeutua terveydenhuoltoon koronatestiä varten.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.