Lukijan mielipideartikkeli:

Aluevaalit järviseutulaisen kokoomusvaikuttajan silmin katsottuna

jss_2.jpg
HYVINVOINTIALUEIDEN valtuustot valitaan vaaleilla tämän tammikuun aikana. Järviseutu sijoittuu maantieteellisesti Etelä-Pohjanmaan maakunnan pohjoisimpaan nurkkaan.

Järviseudulla on lukuisia hyviä ehdokkaita, joilla on erinomainen mahdollisuus murtautua syrjäseudun periferiasta maakunnan keskeisille päätöksentekopaikoille. En tarkoita pelkästään aluevaltuustoa. Aluevaltuustohan voi asettaa lautakuntia, johtokuntia ja niiden jaostoja. 

Esimerkiksi kotikunnastani Evijärveltä löytyy neljä ehdokasta  aluevaltuustoon, kaikki eri puolueista. Realistina katson, että tuskin he kaikki tulevat valituiksi. Mutta ehdokkuudellaan he kaikki petaavat kotiseudulleen paikkoja esimerkiksi lautakuntiin. Arvokasta toimintaa! 

Evijärven Kokoomuksen puheenjohtajana sympatiani ovat tietenkin Antti Ahopellon takana. Anttiinhan kuntalaiset luottivat viime kevään kuntavaaleissa valitsemalla hänet kunnanvaltuustoon äänimäärällä, joka oikeutti äänikuninkuuteen. Hyvä saavutus kuntavaalien ensikertalaiselta! Vanhempana, 1980-luvun alusta lähtien toimineena evijärveläisenä  kuntapoliitikkona olen matkan varrella tutustunut lukuisiin politiikan saralla toimineisiin kotikuntani vaikuttajiin. 
Tapasin Antin ensimmäisen kerran syksyllä 2020, kun tein hänen kanssaan ehdokassopimuksen kuntavaaleihin. Jo tuolloin havaitsin, että tässä kaverissa on potentiaalia vaikka mihin! Kuntavaalit 2021 ja valtuustokauden alku ovat osoittaneet, että ensivaikutelmani Antti Ahopellosta osoittautui täysin oikeaksi. Samaa mieltä kanssani on suuri joukko kuntalaisia sekä ihmisiä läheltä ja kaukaakin. 

Antti Ahopelto on vuosien saatossa saavuttanut valtakunnallistakin  mainetta taiteilijana musiikin saralla. Antakaamme Antin osoittaa, että hänellä on lahjakkuutta ja oikeamielisyyttä yhteisten asioiden hoidossa kuntapolitiikan ohella myös maakuntasolla! Ja seuraavaksi… 

Lopuksi vielä tärkeääkin tärkeämpi asia: Länsimaisen demokratian vankkumattomana ja lahjomattomana tukijana ja kannattajana kehotan  kaikkia eteläpohjalaisia ja ennen kaikkea järviseutulaisia käyttämään äänioikeuttaan! 

Markus Kattilakoski, Kunnanvaltuutettu, Evijärven Kokoomuksen puheenjohtaja

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.