Taidetta tusseilla: Synkät aiheet inspiroivat Jami Luoma-ahoa

Taiteen tekeminen on säilynyt Jami Luoma-ahon tärkeänä harrastuksena esikouluiästä saakka. Tussityöt ovat mieluisin tekniikka. Kuvat: Luoma-aholta
EN oikein muista miten kiinnostuin piirtämisestä alun perin, toteaa alajärveläinen Jami Luoma-aho, 19, nuoresta iästään huolimatta pitkän linjan kuvataideharrastaja.

–Olen piirtänyt niin kauan, kun vaan muistan, mutta kyllä varmaan kuvataidekoulu lisäsi kiinnostusta kovasti silloin pienempänä. Aloitin sen 6-vuotiaana ja olin siellä 10 vuotta.  

Hänen käsialaansa on Kuvataidekoulu Eeron logo.  

–Kiinnostus kuvataiteeseen on ollut aina kova. Välillä on tietysti kausia, jolloin jaksaa työstää töitä enempi kuin normaalisti.  

–Pääosin piirrän erilaisilla tusseilla. Joskus tietysti testailen muitakin tekniikoita, mutta kyllä tusseilla piirtäminen on kaikista tutuinta. Monesti vähän synkät aiheet inspiroivat ja tietysti muiden taide ja ympärillä pyörivä maailma. Oma tyylini on ehkä hieman synkkä ja raaka. Värikkäitäkin teoksia kyllä löytyy. 

Näyttelyihin Jami Luoma-aho on osallistunut kuvataidekoulun kautta.  

–Instagramissa julkaisen teoksiani tilillä @jamidraws_.  

Luoma-aho on työskennellyt paikallisessa sähköalan yrityksessä, ja seuraavaksi häntä kutsuu asepalvelus. Suunnitelmana on jatkaa kuvataiteen tekemistä harrastuksena ja kehittyä siinä. 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.