Etelä-Pohjanmaalla oli 5 378 työtöntä työnhakijaa marraskuun lopussa

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,3 %), Kuortaneella (3,6 %), Ilmajoella (4,5 %) ja Vimpelissä (5,2 %). Kuva: ely

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 6,2 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin Pohjanmaan ELY-keskusalueen (5,7 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,6 prosenttia.

Lomautettujen lukumäärä tämän vuoden marraskuun lopussa oli 471, jossa laskua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 920 henkilöä (-66,1 %). Pitkäaikaistyöttömyys on Etelä-Pohjanmaan alueella kasvusuunnassa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 11,2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Kesän jälkeen yli vuoden työttömänä olleiden määrä on lähtenyt laskuun.

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2 341 kappaletta, joka oli 1 345 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten (135 %). Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 5 187 työpaikkaa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa, joista Järviseudulla lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Evijärvellä (-37 %), Alajärvellä (-36 %), Isossakyrössä (-35 %) ja Soinissa (-33 %).

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.