Kauhavalla etsitään helpotusta kansainväliseen rekrytointiin

Julkaistu:

20 VUOTTA sitten Kauhavalla asui noin sata ulkomaalaistaustaista henkilöä. Nyt heitä on alueella jo noin 500.

–Työperäisellä maahanmuutolla on ollut tärkeä rooli yritysten osaavan työvoiman saatavuuden kannalta eri aloilla ja erityisesti puutuoteteollisuudessa. Tällä hetkellä osaajapulaa alueella on teknologia-, elintarvike- ja puutuoteteollisuudessa, mutta myös hoiva- ja palvelualoilla. Työperäisen maahanmuuton rooli tuleekin tulevaisuudessa korostumaan entisestään, kertoo Kauhavan kaupungin kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala.

Ulkomaan kansalaisten osuus koko Suomessa oli vuonna 2020 5,2 prosenttia ja Kauhavalla 2,6 prosenttia. Vaikka osuus on valta-kunnallisesti ottaen Kauhavalla pieni, se on kuitenkin kasvanut voimakkaasti viime vuosina, Kuoppala toteaa.

Tähän aiheeseen liittyen Kauhavan kaupunki lähtee toteuttamaan Menestystä kansainväliseen rekrytointiin -hanketta, johon kaupunki on saanut rahoituksen maaseuturahastosta.

–Hankkeella edistetään maakunnassa toimivien yritysten työvoiman saantia tarjoamalla kansainvälistä rekrytointiosaamista tukevaa koulutusta ja kansainvälisiin rekrytointeihin liittyvää käytännön neuvontaa, Kuoppala kertoo. –Yritysvierailuilla kartoitetaan hyväksi todettuja kv-rekrytointeihin liittyviä käytäntöjä. Hankkeen projektisuunnittelijan rekrytointi on parhaillaan käynnissä. Projektisuunnittelija tulee toimimaan Kauhavan kaupungin maahanmuuttokoordinaattori Tuomas Männistön työparina.

Männistö on toiminut kaupungin maahanmuuttokoordinaattorina Työ- ja elinkeinoministeriön avustusrahoituksella toteuttavassa Welcome2EP-hankkeessa projektipäällikkönä vuodesta 2020.

Menestystä kansainväliseen rekrytointiin -hanke toteutetaan ajalla 1.1.2022–31.8.2023. Welcome2EP-hankkeen verkoston myötä hanke toteutetaan koko maakunnan alueella.

KAUHAVAN kaupunki osallistuu myös verkostokumppanina seutukaupunkien yhteiseen SEUTU-rekry-hankkeeseen, jossa tuetaan kansainvälisiä rekrytointeja ja kehitetään yritysten rekrytointivalmiuksia.

–Näiden kaikkien hankkeiden ja EURES-verkoston yhteistyönä edistetään osaavan työvoiman saantia ja erityisesti työperäisten maahanmuuttajien sijoittumista alueelle. Suunnitteilla on lisäksi erilaisia täsmätoimia perheiden houkuttelemiseksi Kauhavalle yhteistyössä rekrytointiyritysten kanssa, kertoo Kuoppala.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.