70 vuotta täyttävä monitoimimies Jouko Perälä malttoi olla eläkkeellä neljä kuukautta

Jouko Perälä ehtii paremmin golfaamaan vähennettyään työviikot 30-tuntisiksi.

Julkaistu:

LAPPAJÄRVELÄINEN Jouko Perälä aloitti työuransa 14-vuotiaana murskaamolla. Laivastossa vietettyä armeijavuotta lukuun ottamatta työt ovat pitäneet miehen kiireisenä. Perälä oli yli kaksikymmentä vuotta työreissuilla Helsingissä, Porissa, Ruotsissa ja muualla. Hän kysyikin lapsiltaan, olivatko he jääneet jostain paitsi, koska isä oli viikot poissa kotoa.

–Lapset vastasivat, että ne viikonloput olivatkin sitten laatuaikaa, Perälä kertoo hyvillään. Neljästä lapsesta vanhin on Ulkoministeriön tehtävissä Brysselissä, kaksi musiikinopettajaa ja yksi terveydenhoitaja.

Perälän töistä kertovassa ansioluettelossa on muun muassa hitsaamista, asennusta, työnjohtoa, pyörökuormaajan ajamista, huoltopäällikön ja tehtaanjohtajan tehtäviä sekä erikoisuuksia.  

–Olen ajanut ambulanssia Nokuan Pekalle, ruumisautoa Alasen hautaustoimistolle ja toimin Kivitipun vahtimestarina vuodet 1989–96, Perälä mainitsee. 

Nykälässä on yhä nähtävissä hänen kädenjälkensä. Järviseudun Golfseuran siipirataslautan Perälä suunnitteli ja teki käytännössä kahden kesän aikana.

–Veannettaren laiturin muotit kiinnitin sukeltamalla, hän kertoo.

PERÄLÄN harrastuksista golf on ohittanut laitesukelluksen. Vuonna 1986 hän oli perustamassa Lappajärven Palomiesyhdistys ry:tä ja suoritti vesi- ja savusukelluksen sekä paloesimiehen koulutukset. Hän on reservin ylikersantti ja Lappajärven reserviläisten sihteeri, mutta pahoittelee yhdistyksen toiminnan loppuneen.  Lappajärven Veikkojen johtokunnassa hän oli yli kymmenen vuotta ja urheiluseuran puheenjohtaja kahteenkin otteeseen. Kokoomuslaisena hän on ollut kunnanvaltuustossa ja maakuntavaltuustossa. 

Kun sitten Perälä jäi eläkkeelle jouluna 2014, niin ei hän malttanut neljää kuukautta enempää kotona istua toimettomana.

–Hannu-Pekka soitti, pyysi töihin ja olen sen jälkeen tehnyt noin 30-tuntista työviikkoa Hernesniemen maanrakennuksella.

Tapaninpäivänä Kivitipussa pidettäviin 70-vuotisjuhliin Perälää juhlimaan ovat tervetulleita kaikki maskia käyttävät, terveet onnittelijat. Perushoitajana työskennellyt Mirja-vaimo ja terveydenhoitajaksi kouluttautunut Kaisa-tytär huolehtivat rajoitusten noudattamisesta.

–Kätellä ei tarvitse ja jätetään muutenkin lähikontaktit minimiiin, päivänsankari toivoo lopuksi.   

Tapani Tyynelä

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.