Nordkalk ja Lantmännen pyrkivät kalkituksen tehostamiseen ja tuotantomäärän kasvattamiseen Vimpelissä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kalkituksen hyödyt viljelysmaan tuottavuudelle, lannoitteiden tehokkaalle hyödyntämiselle ja ympäristölle ovat kiistattomat. Jotta hyödyt saadaan maksimoitua, tulisi kalkituksen määrää lisätä huomattavasti.

–Olemme yhdessä Lantmännenin kanssa sitoutuneet edistämään kalkitusta Pohjanmaan alueella ja uskomme, että yhteistyöstä hyötyvät myös kalkin loppukäyttäjät sekä paikalliset kuljetus- ja levitysurakoitsijat, sanoo Nordkalkin myynti- ja markkinointijohtaja Anssi Koikkalainen.

Nordkalkin Vimpelin yksikön prosesseissa kalkkikivi louhitaan paikallisesta esiintymästä, murskataan, jauhetaan ja lopuksi kostutetaan hienoksi kalkkikivijauheeksi, jota levitetään pelloille maan happamuuden vähentämiseksi ja rakenteen parantamiseksi.

–Tavoitteenamme on kasvattaa kalkin myyntiä ja sitä kautta tuotantomääriä Vimpelin tehtaallamme parantaaksemme yksikön tehokkuutta ja pitääksemme sen jatkossakin kilpailukykyisenä kovassa kustannuspaineessa, toteaa Anssi Koikkalainen.

–Lannoitehinnat ovat nyt historiallisen korkealla tasolla. Vaikka kustannuspaineita kohdistuu myös maan kasvukuntoa parantaviin toimenpiteisiin, siellä hinnannousu on kuitenkin suhteellisesti pienin. Yhdessä keväässä ei pitkän aikavälin laiminlyöntejä voida paikata, mutta kalkituksella – yhdistettynä sopivaan muokkausmenetelmään – saadaan nopein vaikutus ja peltoon levitettävät ravinteet hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla, toteaa myyntijohtaja Juho Urkko Lantmännen Agrolta. 

Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava kalkkikivipohjaisten tuotteiden ja sovellusten toimittaja, jolla on vahva jalansija Keski-Euroopassa.  Yhtiön palveluksessa on noin 820 henkilöä, ja vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 280 milj. euroa.
Lantmännen Agro on  osa Lantmännen-konsernia, joka on johtava toimija maatalouden, koneiden, bioenergian ja elintarvikkeiden alalla Pohjoismaissa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.