Järvi-Pohjanmaan koronatilanne rauhallinen tällä hetkellä

Julkaistu:

Aihe:

Uhkana hyvälle Järvi-Pohjanmaan koronatilanteelle on jo Etelä-Suomessa valtavirukseksi muodostunut omikron-koronavirusvariantti. Omikronin on todettu olevan aikaisempia virusvariantteja tartuttavampi, minkä vuoksi Järvi-Pohjanmaankin koronatilanne voi äkillisesti heiketä. On liian varhaista sanoa, aiheuttaako omikron-virusvariantti kuinka vakaa taudinkuvaa. Kahden rokoteannoksen pitäisi kuitenkin estää vakavia tautimuotoja lähes yhtä tehokkaasti kuin aikaisempien virusvarianttien kohdalla.

Etelä-Suomen lisäksi omikron-virusmuunnosta tavataan lukuisissa maissa, niin Euroopassa kuin Euroopan ulkopuolelta. Pandemiajohtoryhmä suosittelee maahan saapuville henkilöille 48-72 tunnin kuluessa maahan saapumisen jälkeen koronatestiä, joko itsenäisesti kotitestillä tai hakeutumalla flunssapoliklinikalle.

Sosiaali- ja terveysalan henkilöstö on työskennellyt poikkeusolosuhteissa kohta kahden vuoden ajan. Työntekijöille pyritään tarjoamaan joulun ajalle mahdollisuus myös pysähtyä hetkeksi. Henkilökunta on kuitenkin niin vähissä, että eri yksiköihin on hyvin vaikea saada sijaisia, jos äkillisesti koronatilanne heikkenisi ja työntekijöitä sairastuisi tai joutuisi karanteeniin. Pandemiajohtoryhmä pyytää alueen asukkaita huomioimaan seuraavia asioita joulun pyhien aikana:

  • Yksityistilaisuudet pidetään mahdollisimman pienimuotoisina
  • Muualta Suomesta Järvi-Pohjanmaan alueella joulua viettämään tulevat tekisivät kotitestin koronaviruksen varalta ennen tuloaan tai heti saapumisen jälkeen
  • Flunssanoireisena ei tule osallistua yhteisiin kokoontumisiin
  • Flunssanoireiset kuntalaiset ja joulua viettämässä olevat ulkopaikkakuntalaiset hakeutuvat koronatestiin Järvi-Pohjanmaan flunssapoliklinikalle (ajanvaraus numerosta 06 2412 7700)
  • Omaa perhettä laajemmissa kokoontumisissa suositellaan erittäin lämpimästi suu-nenäsuojuksen käyttöä

Järvi-Pohjanmaalla ei ole suunniteltu muutoksia esimerkiksi koulujen joululoman pituuteen, mistä valtakunnallisesti on jonkin verran keskusteltu. Pandemiajohtoryhmä seuraa kuitenkin koronatilanteen kehittymistä valtakunnallisesti ja noudattaa annettuja määräyksiä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.