Itsenäisyyspäivän juhla Lappajärven kirkossa

Julkaistu:

Itsenäisyyspäivän juhla vietettiin Lappajärven kirkossa, juhla alkoi jumalanpalveluksena. Jumalanpalveluksen toimitti Jenny Kärki, joka toimii Lappajärven Seurakunnan vt. kirkkoherrana. Kärki puhui, kuinka me saamme kirkosta voimaa arkeemme samalla, hän muistutti, kuinka hiljennymme sen äärelle, mistä olemme säästyneet.

Laulu- ja musiikkiesitykset ja etenkin   Veteraanin iltahuuto oli kaikkia paikallaolijoita koskettava esitys. Juhlassa laulut esitti Jouni Jokitalo ja pianokappaleen Yö meren rannalla Edit Jokitalo. Juhlapuheen ja avaussanat juhlassa lausui perusopetuksen rehtori Antti Turpela, joka otti esiin, kuinka meidän tulee huolehtia ja välittää kasvavista nuorista näiden kaikkien dramaattisten otsikoiden ja uutistulvan keskellä.

Puheenjohtaja Eino Korri Lappajärven Sotaveteraanien yhdistyksestä toi oman tervehdyksensä ja kertoi kuinka veteraanien rivit ovat harventuneet vuosi vuodelta, Lappajärvellä tuo joukko on harventunut alle kymmeneen. Hän kertoi myös toiminnan siirtyvän tulevaisuudessa perinneyhdistyksille.  Eino Korrin puheen jälkeen oli vuorossa yhdistyksen muistamiset ansioristin ja -merkkien muodossa. Eino Korri luki kunniakirjat ja sihteeri Tuula Hautaketo jakoi tunnustukset. Aili Koskela, sotaveteraanien ansioristi, Heikki Kuoppala kultainen ansiomerkki, Antti Luoma kultainen ansiomerkki ja Unto Pessinen hopeinen ansiomerkki.

Päätössanat lausui kirkkoherra Jenny kärki, jonka jälkeen laulettiin yhteisesti Maamme-laulu. Sankarivainajien muistomerkeille lähetettiin seppelpartio, jota johti majuri (res.) Kuoppala mukanaan majuri (res.) Tervanen ja ylikersantti (res.) Kuoppala.

Juhlallisuuksien jälkeen vuorossa oli ruokailu Kivitipussa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.