Kyläseura, Niemelä ja Kaunisto palkittiin Vimpelin itsenäisyysjuhlassa

Jani Kaunisto, Jouni Niemelä, Kaisa Alanen ja Sam Leijonanmieli palkintojen jaon jälkeen.

Julkaistu:

Kategoria:

,

ProVimpeli-palkinnon vastaanotti kyläseuran sihteeri Kaisa Alanen.

–Olen iloinen palkinnosta erityisesti talkoolaisten puolesta; meidät on huomattu ja kunta arvostaa meidän kaikkien tekemistä sekä aikaansaannoksiamme.

Kyläseura on toteuttanut viime vuosien aikana Lakeaharjun rinteelle kuntoportaat, näkötornin, laavun ja viimeksi Lakis Areenan kylätaloksi.

–Se, mikä meidät ehkä erottaa kaikista muista talkoohankkeista, joita täällä on vireillä, on tiedottaminen, arveli Alanen. –Kun aloitimme nämä hankkeet, sanoin Salmelan Heikille, että kirjoitat sitten kaikesta, mitä tehdään.

Kyläseurassa ollaan kylätalon valmistuttua uudenlaisen haasteen äärellä: täytyy oppia pyörittämään toimintaa ja huolehtia talosta.

–Meitä on nyt parikymmentä aktiivia siinä, uusiakin mahtuisi mukaan. Kokemukseni mukaan heitä saa parhaiten toimintaan, kun osaa kysyä oikeilta ihmisiltä suoraan.

Alanen muisteli, että hänen viisi ensimmäistä vuottaan kyläseurassa menivät pakollisten kokousten tahdissa. –Kun Heikki tuli mukaan, alkoi tapahtua. Yhdessä tekeminen on mielestäni elämän hauskinta antia. Tässä työssä voi tarjota muille ihmisille hyviä hetkiä ja erilaisia elämyksiä, se motivoi.

Kyläseuran yhteistyö kunnan yrittäjäpalkinnolla palkitun Jouni Niemelän kanssa, joka vastaa Lakis Oy:n toiminnasta, on saumatonta.

–Jounihan tässä on kehittämässä aluetta, me autamme parhaamme mukaan. Se on yhteinen projekti, Alanen näkee.

Niemelä oli otettu muistamisesta. –Tämä menee kyllä top kymppiin.

Yhteistyö kunnan ja yrityksen välillä toimii hänen mukaansa hyvin.

–Asiat hoituvat ja tieto kulkee joustavasti, samoin on esimerkiksi sähköyhtiön kanssa. Se on näitä pienen paikkakunnan isoja etuja.

KUVATAITEILIJA Jani Kaunisto työskentelee jatkuvasti taiteen parissa. Hän kuvailee tyyliään ekspressiiviseksi ja primitiiviseksi. Tekeminen on nopeaa ja alitajuista.

–Näyttelyvirityksiä on työn alla, hän paljasti. –Hiljaisuuden tematiikka on noussut vanhojen aiheideni rinnalle. 50 vuoden rajapyykki lähestyy; siitä on hyvä lähteä uuteen suuntaan. Toisaalta, pari kolmekin voi aihetta riittää taiteilijalle koko eliniäksi.

VIMPELIN kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli kysyi, mitä me olisimme itse kukin valmiita tekemään itsenäisyytemme puolesta.

–Euroopan pitkään jatkunut rauhan aika on tulossa päätökseensä. Tästä esimerkkeinä toimivat niin Krimillä, kuin Itä-Ukrainassakin tapahtuneet sotilasoperaatiot. Aseellinen voimankäyttö ja itsenäisiin valtioihin kohdistuvat aseelliset hyökkäykset eivät ole siis historiaa edes Euroopassa.

Hän korosti, että Suomella on paitsi rooli geopoliittisena vedenjakajana, myös uskottava puolustus: lähes 300 000 miehen reservin armeija, joka on kooltaan Euroopan toiseksi suurin, Euroopan suurin tykistö, vahvat ilmavoimat ja laivasto.

Leijonanmieli otti voimakkaasti kantaa uusien sukupolvien vastuun kannon puolesta.

–Monesti päivittelemme, olisiko nykyajan nuorista samaan, mihin veteraanimme pystyivät? Itse näen asian toisin. Kysymys kuuluu: pystymmekö me kasvattamaan nuoristamme vastuunkantajia, mehän viime kädessä nämä nuoret kasvatamme? Olen elämäni aikana kouluttanut satoja varusmiehiä. Uskoni nuoriin ja tulevaisuuden itsenäiseen Suomeen on horjumaton.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.