Lasten ruutuaikaa tutkitaan Etelä-Pohjanmaalla

Kuva: JyU.

Julkaistu:

Syntyjäänkö diginatiivi? -tutkimuksessa selvitetään, kuinka paljon ja mihin tarkoituksiin lapset käyttävät digilaitteita. Tietoa kerätään myös vanhempien huolenaiheista digimedian käytön vaikutuksista lasten hyvinvointiin ja fyysiseen aktiivisuuteen sekä siitä, mikä digimedian käytössä koetaan tärkeäksi. Parhaimmillaan tutkimus auttaa tunnistamaan lasten oppimiselle hyödyllisiä digimedian käyttötapoja sekä toisaalta erilaisten käyttötottumusten mahdollisia haittoja hyvinvoinnille. Suomen tuloksista tarkastellaan vanhempien koulutustaustan ja tulojen mukaisia mahdollisia eroja.

Aineistoa kerätään nyt kolmatta ja viimeistä kertaa. Erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat vanhempien kokemukset korona-ajan vaikutuksista digimedian käyttötottumuksiin ja -tarkoituksiin, minkä lisäksi tänä vuonna vanhemmilta kysytään lasten elämänlaatuun liittyviä kysymyksiä. Vastausten pohjalta vertaillaan digiarkea suomalais- ja aasialaisperheissä.

Tutkimuksen verkkosivut https://www.jyu.fi/sport/fi/tutkimus/hankkeet/syntyjaanko-diginatiivi

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.