60 vuotta lasissa, 20 vuotta kampaamossa ja 10 ääniaalloilla

Kuluva vuosi on ollut Seija Rankiselle yhtä juhlaa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

KULUVA vuosi on ollut evijärveläiselle parturi-kampaajalle ja yrittäjäyhdistyksen entiselle puheenjohtajalle Seija Rankiselle yhtä juhlaa. Paitsi että hän täytti heinäkuussa 60 vuotta, elokuussa tuli lisäksi täyteen 20 vuotta yrittäjyyttä ja syyskuussa 10 vuotta musiikin tekoa.

Rankinen istahti kertomaan syntymäpäivätunnelmistaan marraskuun lopulla.

–Olen saanut olla terveenä. Takana on mahtava elämä, ja toivottavasti vielä edessäkin, hän kiteyttää. –Aina pitää ottaa vastaan uusia haasteita. Se auttaa jaksamaan arjen raadannassa.

HÄN perusti parturikampaamonsa Evijärven keskustaan vuonna 2001. Ennen yrittäjäksi siirtymistään hän työskenteli hoitoalalla.

–On mukavaa, kun entisiä asiakkaita sieltä on tullut mukana tännekin. Tänä aikana minulla on ollut aivan ihania asiakkaita, joista osasta on tullut ihan ystäviäkin.

Hän kertoo myös, että jatkuva uuden oppiminen on hänestä tärkeää alalla kuin alalla.

–Hiusala muuttuu jatkuvasti muodin mukana, ja on pakko pitää itsensä ajan tasalla.

Välillä kampaamossa oli vuokratuolilainen sekä oma tytärkin oppisopimuksella. Tällä hetkellä hän työskentelee taas yksin.

Hän on ollut myös useana vuonna mukana kotouttamisprojektissa, jonka tavoitteena on opettaa työn avulla kieltä Suomeen muuttaneille ihmisille. Viisi thaimaalaista ja filippiiniläistä naista on ollut hänellä eripituisia jaksoja.

–Se oli tosi mielenkiintoista, ja samalla opin heiltä millaista hiustenhoito ja ylipäätään eläminen on heidän kotimaassaan.

RANKISEN ”taiteilijanuran” alkamisesta eli ensimmäisen sinkun, Ring ring, julkaisemisesta on kulunut kymmenen vuotta.

Sen jälkeen hän on kiertänyt esiintymässä tanssilavoilla ja ollut mukana muun muassa suositulla joulukonserttikiertueella sekä laulukilpailuissa. Laila ja Olavi -laulukilpailusta tuli seniorisarjan kolmas sija vuonna 2017. Korona-aikana tanssilavakeikat ovat korvautuneet yksityistilaisuuksilla.

Ylipäätään hän toteaa, että kaikenlaiset esiintymiset ovat olleet hänen laulajanuransa kohokohtia. Hän rakastaa esiintymistä.

–Olemme kiertäneet orkesterimme kanssa nyt kahdeksan vuotta, ja meistä on tullut läheisiä. Myös joistain tanssilavoilla tavatuista ihmisistä on tullut minulle tosi hyviä ystäviä. Moni on tullut tanssimaan varta vasten kuullakseen meidän bändiämme, ja moni on ottanut yhteyttä Facebookin kautta, hän kertoo. –On mahtavaa, että he ovat ottaneet musiikkimme itselleen.

LAULAMINEN jatkuu yhä. Rankinen on julkaissut tänä vuonna kappaleet Äidille ja Levoton laulu.

Jouluksi ilmestyi lisäksi vielä kolmas laulu, Tulkoon joulu.

–Joulun lähestyessä halusin ilahduttaa kuulijoita tulkitsemalla tämän Pekka Simojoen säveltämän ja sanoittaman kappaleen. Sovituksesta ja instrumenteista vastaa Tuomo Övermark, kuten kaikissa muissakin tänä vuonna tehdyissä kappaleissa. Laulamassa kanssani ovat Tuomo ja hänen lapsenlapsensa, seitsemänvuotias Aurora Ristiluoma, Rankinen kertoo.

–Laulua äänittäessä koimme jouluisen musiikin tekemisen riemua, ja toivomme sen välittyvän kuulijoillekin ja vievän heidät joulun tunnelmiin.

Rankisen tulkinnan Tulkoon joulusta voi käydä kuuntelemassa Youtubesta tai Spotifysta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.